23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Eğitimlerini tamamlayıp yurda döndüler

Erzincan Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Hollan’da ve Almanya’ya gerçekleştirdikleri eğitim gezisini tamamlayarak Türkiye’ye döndü.

Erzincan Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2007 Teklif Çağrısı döneminde Leonardo da Vinci Projeleri kapsamında 30 Mart-28 Nisan 2008 tarihleri arasındaki Hollanda ve Almanya'da elektrik ve elektrik teknolojisi alanı öğrencilerine Endüstriyel Aydınlatma Tesisatlarının Sistem Montaj ve bağlantılarının Beceri Yeterliliklerinin Kazandırılması konusunda bir aylık proje çalışmasını tamamlayarak yurda döndüler.
Proje Sorumlusu Celal Taşdelen, yaptığı açıklamada, söz konusu projenin okulun bugüne kadar gerçekleştirdiği 3.proje olduğunu belirterek," Proje çalışması çok verimli bir şekilde tamamlandı. 1 aylık bir süreçte öğrencilerimiz endüstriyel aydınlatma alanında dünyada söz sahibi olan Hollanda 'da Philips ve Almanya'da da Siemens gibi firmaları ziyaret ederek yeni üretim teknolojilerini yerinde inceleme fırsatı buldular. Öğrencilerimizin mesleki gelişmesine bu projeyle büyük katkı sağlamanın yanında mesleğe ve dünyaya bakış açılarında da olumlu gelişmeler yaşanmıştır. Ayrıca 7/11 Nisan tarihleri arasında Almanya'nın Frankurt kentinde düzenlenen Aydınlatma Fuarına, 21/25 Nisan tarihleri arasında Hollanda'nın Hanover kentinde düzenlenen Sanayi Fuarına katılarak bir ölçüde gelişmiş teknolojileri görme fırsatını yakaladı. Öğrencilerimiz için bu proje kültürel açıdan da olumlu kazanımlar sağlamıştır. Teknoloji ve kültürel değerlerin birlikte öğrenilmesi açısından faydalı bir proje ve zaman geçirilmiştir"dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 11:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?