4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Elektrik kontağından çıkan yangın korkuttu

Erzincan'da bu akşam saatlerinde çıkan ve çevreye korku dolu saatler yaşatan yangında, 5 ev kullanılmaz hale geldi.

Saat 18.30 sıralarında Hocabey Mahallesi 1069. Sokak'ta, bir evin odunluğundaki elektrik kontağından çıkan yangında, Sami Asiltürk, Yaşar Uygun, Hatice Çakmak ve Emine Aksakal isimli vatandaşlara ait evlerle, 1071. Sokak'taki boş bir ev yanarak, kullanılmaz hale geldi.

 İtfaiye ekiplerinin söndürmekte güçlük çektiği yangına, mahalle halkı da kendi imkanlarıyla müdahale etti. Vatandaşlar, sokaktaki diğer evlerin musluklarına bağlı hortumlarla yangını söndürmeye çalıştı. Evlerin birbirine bitişik olduğu mahallede çıkan yangın sırasında, bölgeye sevk edilen polis ekipleri, vatandaşları yangın bölgesinden uzaklaştırmaya çalıştı. Yangın yerine gelen Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ise itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarını takip etti. Bu sırada itfaiyenin yetersiz kaldığını söyleyen bir vatandaşla Başkan Buyruk arasında kısa süren bir tartışma yaşandı.

Yangına, Erzincan Belediyesi'ne ait 5 itfaiye aracı, 2 su tankeri ile Üzümlü Belediyesi, Demirkent Belde Belediyesi ve Şeker Fabrikası'na ait birer itfaiye aracı olmak üzere toplam 10 araç müdahale etti. Evleri yanan vatandaşlar yangından eşyalarını kurtarmaya çalışırken, polisin engellemelerine rağmen evine giren bir vatandaş karga tulumba dışarı çıkarıldı. Yangın sırasında fenalık geçiren bazı ev sahipleri de komşuları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.
Yangın söndürme çalışmalarına katılan ve dumandan zehirlenen Muzaffer Karasu isimli bir kişiye ilk müdahale olay yerine gelen ambulansta yapıldı.
Yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınan ve 5 evin kullanılmaz hale geldiği yangınla ilgili hasar tespit çalışmalarının yarın yapılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 05:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?