5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

EMİNDER'den sağlık semineri

Erzincan Memur Derneği'nce(EMİNDER)2007 yılı kültürel faaliyetler programı kapsamında ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan üyelerine ve diğer memurlara yönelik sigaranın zararları ve bırakma yöntemleri konusunda seminer düzenlendi.

Seminerde sinevizyon sunumuyla konuşan Uzman Doktor Doktor Murat Mevruz, Türkiye'de sigara içme oranının gelişmiş ülkelerin çok üzerinde olduğunu belirtti. Nevruz, özellikle kadınlarda sigara içme alışkanlığının da son yıllarda giderek arttığını söyledi. Sigaraya hiç başlanmamasının çok önemli olduğunu, az içenin veya pasif içiciliğinin de insan sağlığına önemli zararlarının bulunduğunu vurgulayan Dr.Nevruz," Sigara ve uyuşturucu gibi maddeler sağlıklı bir toplum yapısını engellediği gibi ülkelerin ekonomik ve sosyal yapısınıda bozmaktadır. Sigaranın bırakılması konusunda etkili olan çeşitli yöntemler bulunmaktadır.Aile hekimleri ve bu konuda bilgili diğer doktorlar tarafından sigaranın sigaranın bırakılması hususunda yardımın isteyenlere sağlanamakatadır."dedi.

EMİNDER Başkanı Nizamettin Gül'de konuşmasında, dernek olarak Erzincan'da üyelerine ve diğer memurlara faydalı olacağı,düşüncesiyle çeşitli konuları içeren eğitim ve seminerlere her hafta ara vermeden devam edeceklerini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 12:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?