18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Emniyetten broşürlü uyarı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan Çocukların Sosyo-Kültürel Yönüyle İncelenmesi Koordinasyon Projesi kapsamında çocukların sokaklardaki tehlikelere karşı korunması amacıyla kent merkezinin belirli yerlerinde kurulan standlarda broşür dağıtılarak, vatandaşlar bilgilendiriliyor.

Bir bayan ve bir erkek polis memuru, il emniyet müdürlüğü tarafından hazırlanan ve üzerinde 'Geleceğimizi Karartmayın' ibaresiyle belirtilen broşürde, Erzincan Valiliği'nce alınan kararla "18 yaşından küçüklerden mal-hizmet alımı veya uçucu madde satışı yasaklanmıştır. Aksi halde 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesine göre 125 YTL para cezası uygulanacaktır" ifadeleri yer alıyor.

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Emniyet Amiri Sedat Ercoşkun yaptığı açıklama da; "Çocuklarımızın sokağın tehlikelerine maruz kalmalarını önlemek ve onları zararlı alışkanlıklardan korumak ve böylelikle ileride muhtemel uçucu madde kullanma, suça sürüklenme gibi olumsuz davranışların önüne geçebilmek için bir el broşürleri hazırlanarak, halkın yoğun olduğu yerlerde dağıtılmaktadır." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 17:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?