18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Emniyetten ilginç yöntemler

Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Erzincan genelinde meydana gelen hırsızlık olaylarını engellemek amacıyla ilginç yöntemlere başvuruyor. 

Asayiş Şube Müdürlüğü, başladığı yeni uygulamada hırsız tuzaklama kiti ve ültraviole ışın yayan cihaz kullanarak motosiklet hırsızlığının önüne geçecek.

2008 yılı içerisinde polis sorumluluk sahasında yaşanan 59 hırsızlık olayından, 18 tane aydınlatılarak motosikletler sahiplerine teslim edilmiş, 41 adetinin bulunması için çalışmalar yürütülüyor. Erzincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü hırsızlık olaylarının önüne geçmek için, motosikletlerin bazı bölgelerine hırsız tuzaklama kiti kalemi kullanılarak araç sahibinin TC kimlik numarasını yazacak. Yaşanılacak hırsızlık olayında ekipler yaptıkları çalışmalarda, şüpheli gördükleri motosikletler üzerinde ultra viyola ışın yayan cihaz kullanarak, aracın tespitini kolaylıkla yapabilecek ve motosikletin çalıntı olup olmadığını bulabilecek. 

Erzincan genelinde motosiklet sahibi olanların Asayiş Şube Müdürlüğüne gelerek, motosikletlerini kayıt altına almaları gerektiğini ifade eden Emniyet Müdür Yardımcısı Nuri Ateş,"Emniyet Genel Müdürlüğü 2008 yılını hırsızlıkla mücadele yılı olarak ilan etti. Bu motosiklet hırsızlık olaylarına karşı, nasıl bir mücadele yaparız, nasıl bir savaş yaparız, vatandaşın mağduriyetini nasıl önleriz gibi çalışmalar yaptık. Tanesini 1 Dolara aldığımız okunmaz kalem ve 15 YTL'ye aldığımız ultra viyola yayan ışıkla bu
sorunu çözmeye karar verdik. Asayiş Şubeye motosikleti ve bisikleti olanlar müracaat ederek, bu gereçler yardımıyla vatandaşın TC kimlik numarasını araçların bazı noktalarına birkaç defa yazacağız ve kayıt altına alacağız" diye konuştu. 

Asayiş Şube Müdürü İsmail Maden, uygulamayla kayıt altındaki motosiklet ve bisikletlerin çalınması durumunda, ekipler tarafından bu cihazlar yardımıyla rahatlıkla bulunacağını belirterek, okunmaz kalem yardımıyla evde yaşanacak hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların, evlerindeki bazı eşyalara da kendi TC kimlik numaralarını yazabileceklerini ifade etti. 

Öte yandan başlatılan uygulamada ilk çalışma bir gazetecinin motosikleti üzerinde yapıldı

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 14:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?