18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

'En güzel okul bahçesi benim'

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü'nce öğrencilerin çevre bilincinin geliştirilmesi, doğal çevreye uyumlu bir yaşam alanı olan okul bahçesi oluşturmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek maksadıyla Erzincan'daki ilk ve orta dereceli okullarda 'En Güzel Okul Bahçesi Benim, merkez ve ilçelerindeki ilköğretim ve kurumlarında 'En Güzel Salon Benim' adlı yarışmlar düzenleniyor.

Erzincan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehemet Zeki Dumlupınar, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, çevre sorunlarının doğal yaşamı ve insan sağlığını tehdit edici noktaya gelmesinin yaşamsal bir önem arzettiğini belirterek, " Çevresel atık, su kirliliği, erozyon ve iklim değişikliğine kadar uzanan bir dizi çevresel sorun konuya bütünsel ve bilimsel bir yaklaşımla çözüm getirme gereğini de tartışılmaz kılmıştır. Bu noktada toplumun çevresel sorunlarının çözümünde üstleneceği rol, çevre duyarlılığı oluşturmada ve çevre bilincini geliştirmede büyk önem taşımaktadır. Bu çerçevede; gerek öğrencilerimizin konuya duyarlılığını artırmak, gerekse sorunun çözümüne bir nebze de olsa katkı sağlamak amacıyla ilimiz genelindeki okul ve kurumlar arasında 'En Güzel Okul Bahçesi Benim', öğrencilerimizin okullarına sahip çıkmaları, mekan bilincinin gelişmesi, eğitsel, kültürel ve sosyal yaşam alanı olarak her okulda bir salon oluşturmak adına 'En güzel Salon Benim' konulu 2 yarışma düzenlenmiştir."dedi.

Bu projelere, Erzincan merkez başta olmak üzere ilçelerle beldelerdeki tüm okulların katılacağını vurgulayan Dumlupınar, şöyle dedi: " Köy okulları bu yarışmaya katılmayacaktır. Okulların ve kurumların mevcut hali fotoğraflarla tespit edilecek ve bilgisayarda muhafaza edilecektir. Bu arada okullarımız yarışma kapsamında yapacakları ağaçlandırma ve yeşil alan oluşturma faaliyetlerini 01.03.2008- 31.10.2008 tarihleri arasında gerçekleştireceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği imkanlar dahilinde fidanlar Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden temin edilebilir. Yarışma sonucunda dereceye giren okullarımıza teşvik amacıyla birinciye tam altın ve plaket, ikinciye yarım altın ve plaket, üçüncüye çeyrek altın ve plaket verilecektir."

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 16:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?