30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

'Engelleri kaldırmalıyız'

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, engelli vatandaşların meslek edinip, üretken hale getirilmeleri ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak devletin öncelikli görevlerinden olduğunu söyledi.


“Engellilerin sorunlarını iyi anlamak ve onlara çözümlerin olabileceği bir ortam sağlamak en büyük görevimizdir” diyen Vali Demir mesajında şu ifadelere yer verdi; “Ancak engellilerimizin toplumun diğer bireyleriyle eşit pozisyonda yer alabilmeleri için desteklenmesi yalnızca devletin değil, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun diğer kesimlerinin de ortak görevidir. Amacımız üretime katılamayan, bazı hizmetlere ulaşmakta zorlanan engellilerimizin toplumsal hayata etkin kalıtımlarını sağlamaktır. Ayrıca bir yandan bu çabalar sürdürülürken, diğer yandan da engelli duruma düşmenin önlenmesi konusunda insanlarımızı bilinçlendirilmek için daha çok çaba sarf etmeliyiz.”


Engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden eşit olarak yararlanmalarını sağlamak gelişmiş toplum olmanın en önemli göstergelerinden biri olduğunu kaydeden Vali Demir, “Problemlerin çözümü için çok büyük paralar değil, samimiyet gereklidir. Erzincan’da engelli vatandaşlarımızın her türlü problemiyle ilgilenmeye hazırız. Engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmek, onların sorunlarını çözmek için tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri işbirliği içinde olacaktır. Bu vesile ile tüm engelli vatandaşlarımıza sevgi dolu, dost bakışlı, dost yürekli günler diliyorum” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 13:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?