30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Engelli muhtarın mazbata sevinci

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde üçüncü kez muhtar seçilen Türkiye'nin tek işitme engelli muhtarı Mehmet Ali Yeniçeri mazbatasını aldı.

9 yaşında yakalandığı menenjit hastalığı sebebiyle işitme duyusunu kaybeden, evli ve 1 çocuk babası Mehmet Ali Yeniçeri (37), 29 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Üzümlü ilçesi Fatih Mahallesi muhtarlığına üçüncü kez talip oldu. Seçimde en yakın rakibine 125 oy fark atarak yeniden muhtarlık görevine seçilen Yeniçeri, mazbatasını Üzümlü İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Cuma Afşar'dan aldı.

Aynı zamanda, Erzincan İşitme Engelliler Derneği Başkanı olan işitme engelli muhtarın mazbatasını veren Hakim Cuma Afşar, Mehmet Ali Yeniçeri'nin üçüncü kez muhtar seçildiğini hatırlatarak, kendisinden bundan sonra Üzümlü Belediye Başkanlığı'nı beklediklerini söyledi. Mazbatasını aldıktan sonra İlçe Seçim Kurulu'ndan ayrılan Mehmet Ali Yeniçeri yaptığı açıklamada, engelli olmanın kendisini hayata küstürmediğini belirterek, "Her insanın hayatını etkileyen ve hayatında iz bırakan olaylar vardır. O, insanın kaderinde vardır. Ben engelli olmama rağmen, bu hayatı topluma hizmet için adadım. Koltuk, makam sevdası peşinde değilim. Fakirin, yoksulun, yaşlının, hastanın her zaman yanında oldum. Haksızlık önünde asla boyun eğmedim. Hep ilkeli ve tarafsız hizmet ettim. Saygımı, sevgimi hiçbir zaman eksik etmedim" diye konuştu.

Kendisini üzen tek şeyin çocuğunun kendisine "baba" diye seslenmesini duyamamak olduğunu söyleyen Yeniçeri, "Bence, 'baba' kelimesi sihirli bir kelime. Ben Üzümlü'nün değil, Türkiye'nin tek işitme engelli muhtarıyım. Yüreğim acılı ama insanlara hizmet etmeye, muhtarlık yapmaya devam edeceğim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 10:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?