18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Engelli vatandaşa anlamlı hediye

30 yıl önce ayak topuklarında meydana gelen şişliklerin tedavisi için doktor yerine sınıkçıya gidince yatağa mahkum olan Kurban Yavuz’a kaymakamlık tarafından , Fenerbahçe maçlarını seyredebilmesi için bir spor kanalının aboneliği hediye edildi.

1973 yılında ayak topuklarında meydana gelen şişlikler sebebiyle tedavisi için doktor yerine sınıkçıyı tercih eden Kurban Yavuz(45) yatağa mahkum oldu. 30 yıl boyunca varını yoğunu sınıkçıya verdiğini ifade eden Yavuz, son çare olarak İstanbul Şişli Çocuk Hastanesi’ne gittiğini, doktorların gerekli müdahaleyi yaptığını, ancak hastalığının ilerleme kaydettiğinden tedavisinin mümkün olmadığını ve ellerinden bir şey gelmediğini belirtiklerini ifade etti. Hayatının bundan sonra geri kalan kısmını yatağa mahkum bir şekilde kalp hastası ağabeyisi Recep Yavuz’un yanında ilçe kaymakamlığının destekleriyle geçirmeye çalışan Kurban Yavuz’u ziyaret eden Otlukbeli Kaymakamı Şefik Aygöl, kendisine herhangi bir isteğinin bulunup bulunmadığını sordu. Fenerbahçe’nin maçlarını izlemek istediğini anlatan Kurban Yavuz’a Kaymakam Aygöl, spor kanalı aboneliği aboneliğini hediye ederek ona fanatiği olduğu takımın maçlarını izleyebilme olanağı sundu. Hayatında ilk defa bu kadar mutlu olduğunu belirten Kurban Yavuz, oldukça duygulu anlar yaşadı.

İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, sosyal devlet anlayışının gereğini yapmaya çalıştıklarını belirterek,” Hayatını yıllardır yatağa mahkum bir şekilde sürdürmeye çalışan Kurban Yavuz’un gıda, giyecek, ilaç, hastane masrafları, yakacak ve maddi açıdan ihtiyaçları imkanlarımız ölçüsünde kaymakamlığımız tarafından karşılanmaktadır. Ancak bu noktada yinede hayırsever vatandaşlara büyük görevler düşmektedir. 30 yıldır yatağa mahkum olarak zor şartlar altında yaşamaya çalışan bu vatandaşımızın mutlu olması bizleri de mutlu etmektedir.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 18:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?