18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Engellilerin yemin gururu

Genel Kurmay Başkanlığı'nın, bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlara yönelik temsili askerlik uygulamasının 2008 yılı faaliyeti Erzincan 3'üncü Ordu Komutanlığı'nda icra edildi.

3'üncü Ordu Komutanlığı, Karargah Grup Komutanlığı tarafından tespit edilen bedensel ve zihinsel engelli 4 vatandaş aileleriyle birlikte nizamiyeye gelerek birliklerine teslim oldu.

Piyade Kıdemli Albay Ali Mücahit Sırmacı ile diğer subay ve astsubaylar tarafından karşılanan engelli Mehmetçik adayları daha sonra üniformalarını giyerek birliğe ilk adımlarını attılar.

Heyecanları yüzlerinden okunan Mehmetçik adaylarına komutanları ve aileleri destek verdi. Daha sonra kendileri için 3. Ordu Komutanlığı Karargah Grup Komutanlığı Tören Alanı'nda düzenlenen yemin törenine katılan engelli askerlerin tören geçiş provası duygulandıran görüntülere sahne oldu.

Tören alanına kendisine refakat eden Mehmetçiklerin kucağında gelen Gürol Yavuz (22) isimli bedensel engelli genç, tören geçişi provasına da yine Mehmetçiklerin kucağında katıldı.

Piyade Kıdemli Albay Ali Mücahit Sırmacı'nın tören kıtasını selamlamasıyla başlayan yemin töreni, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Engelli Mehmetçik adayları daha sonra askerlik yemini ederek yemin törenini tamamladı.

Törende konuşan Piyade Kıdemli Albay Ali Mücahit Sırmacı şunları söyledi; "Değerli silah arkadaşlarım, bugün bizlerin ve silah arkadaşlarınızın huzurunda ant içtiniz. İçtiğiniz anda bağlı kalarak bu askerlik görevini yapacaksınız. Hepinize hayırlı ve uğurlu olsun."

Albay Sırmacı'nın konuşmasının ardından engelli Mehmetçiklere silah verilerek tören geçişi yapıldı. Tören provasında Mehmetçiklerin kucağında katılan Gürol Yavuz bu kez yine kendisine refakat eden arkadaşlarının desteğiyle tören geçişini yürüyerek tamamladı.

Yemin töreninden sonra temsili askerliklerini yapan engelli gençlere silahların ve birliğin tanıtımı yapıldı. Öğle yemeğini diğer Mehmetçiklerle birlikte yiyen engelli askerler, öğleden sonra düzenlenen törende temsili terhis belgelerini alarak birliklerinden ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 19:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?