30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Ergan dağcıları ağırlayacak

EDKİK 2010 FAALİYETLERİ BELİRLENDİ

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun açıkladığı 2010 yılı faaliyet programında Erzincan’da birçok önemli faaliyetlere ev sahipliği yapacak.

Dağcılık Federasyonu Dağ Kayağı Kurul Başkanı ve Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) Başkanı öğretim görevlisi Yılmaz Ünal ” Bu yılda Dağcılık Federasyonu’nun 2010 yılı faaliyet programına da dağ kayağı ileri seciye eğitimi ve Türkiye Şampiyonası ikinci ayak yarışmaları Ergan Dağı’nda yapılacağını söyledi.

Ergan Dağı’nın tanıtımı kış sporlarının her çeşidinin burada yapılabileceğinin kanıtlanması bakımından önemli bir tanıtım olacağının altını çizen Ünal; “Bilindiği gibi Dağcılık Federasyonumuzun 2009 yılı faaliyet programında Ergan Dağı’nda dağ kayağı ileri seviye eğitimi ve Türkiye Dağ Kayağı Şampiyonası’nı ilimizde yapmıştık. EDKİK sporcuları Türkiye birinciliği ve ikinciliğini elde ederek büyük başarı elde etmişlerdi. Sporcularımızın bu başarılarını tekrarlamaları için şimdiden çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca mayıs ayı içerisinde Kemaliye’de Dağcılık Federasyonu Temel Eğitimi, yine temmuz ayında Kemaliye’de uluslararası spor tırmanış yarışları ve her yıl yaptığımız Uluslararası Yedigöller Dağcılık Şenliği için şimdiden çalışmalarımız devam etmektedir. Kuşkusuz bu faaliyetlerin Erzincan’da yapılması için EDKİK olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz başarılı çalışmalarımızın sonucunda olmuştur. Bundan böyle bu faaliyetleri her geçen yıl daha da artması için gayret edeceğiz “dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 16:37:04
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 21:31:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?