23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Ergan Dağı'na kayak merkezi

Erzincan Ergan Dağı kayak merkezi olma yolunda ilerliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Ergan Dağı Turizm bölgesinde acemi, tecrübeli ve profesyonel kayakçılar için 8 ayrı pist yapılacak. 

Ergan Dağı çalışmaları hakkında bilgi veren Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, projenin iki üniversite projesine değer bir proje olduğunu söyledi. 

Başkan Buyruk projeyle ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Bölge 66 bin kilometrelik bir alana sahip. Ergan dağı ile ilgili proje Kültür ve Turizm bakanlığınca turizm alanı ilan edildi. Birlik marifetiyle alanın harita çizimleri tamamlandı. Bu alan kayak merkezi olarak her türlü teknik alt yapısı tamamlanarak hizmete girecek. Zemin etütleri yapılıyor, önümüzdeki günlerde yol yapım çalışmalarına başlanacak . Baharda tırmanma sisteminin ilahesi yapılarak çalışmalara başlanacak. Erzincan’da 2 bin 500 kişiye ekmek kapısı açılacak. 5 bin 360 kilometre toplam yol yapılarak, yollar çift yönlü yol olacaktır. Yollarının genişliği 20 metre şeklinde olacaktır. Enerji nakliyatı yapılacak. Ergan Dağı Kış Sporları Merkezinde, acemiler, tecrübeliler ve profesyoneller için toplam 8 adet pist bulunacak. Bu pistlerin en uzunu 5 bin 165 metre uzunluk 3 bin metre genişlikle, dünyanın en uzun ve en büyük pisti olma özelliğine sahiptir. Pistlerin tamamı faaliyete geçtiği taktirde aynı anda yaklaşık 25 bin kişinin kayak yapabileceği bir potansiyeli barındıran Ergan'da yıllık kayak yapma süresi 180 gün olacak.”

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?