8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Erzincan: 52 ilden gelen dağcılar, Yazıcıoğlu anısına Munzur'a tırmandı

Türkiye’nin çeşitli illerinden Erzincan’a gelen dağcılar, doğa sporlarına olan tutkusuyla tanınan Vali Recep Yazıcıoğlu anısına 3 bin 250 metre rakımlı Munzur Dağı’na tırmandı.

Erzincan Dağcılık ve Kayacılık İhtisas Kulübü (EDKİK) tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, Erzincan’ın yanısıra 52 ilden gelen toplam 162 dağcı, Cumartesi günü merkeze bağlı Yaylabaşı Beldesi sınırları içerisinde bulunan Ardıçlı Göl’de buluştu. Gün boyunca göl kenarına çadırlarını kuran ve tırmanış için hazırlık yapan dağcılar, gece de kamp ateşi etrafında eğlendiler. Dağcılardan malzeme yetersizliği nedeniyle sadece 56’sı Pazar günü saat 04.30’da Munzur Dağı’na tırmanışa geçti. EDKİK Başkanı Yılmaz Ünal önderliğinde Munzur’un zirvesine tırmanan dağcılar, zaman zaman çiçekler, zaman zaman da kar üzerinde yürüdü.

Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu dağcılar, Vali Recep Yazıcıoğlu için düzenlenen etkinliğe katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yazıcıoğlu’nun Erzincan’da görev yaptığı 9 yıllık süre içerisinde kendilerine büyük destek verdiğini belirten EDKİK Başkanı Yılmaz Ünal da, merhum Yazıcıoğlu’nu her zaman minnetle anacaklarını söyledi.

ERZİNCAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2004 Pazartesi 12:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?