9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincan: 74'lük geline kına yakıldı

Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi’nde kalan 74 yaşındaki Asiye Çelik, gönlünü 71 yaşındaki Esat Silo’ya kaptırınca, huzurevi yönetimi 70’lik çifti evlendirmeye karar verdi.

Her şeyi usulüne göre yapmak için kolları sıvayan 100. Yıl Atatürk Huzurevi yöneticileri, işe 74’lük geline kına gecesi düzenlemekle başladı. Huzurevi Sakinlerini Koruma Derneği üyeleri ve kurum personelinin yardımıyla, huzurevi yemekhanesinde bir kına gecesi organize edildi. Bilinenin aksine kına gecesinde damat gelinin yanından bir an olsun ayrılmazken, birlikte dans eden çifte, huzurevi çalışanları da eşlik etti.

Kına gecesinde daha sonra başına kırmızı duvak takılan 74 yaşındaki gelin Asiye Çelik’in ellerine türkü eşliğinde kına yakıldı. Kına yakılmasının ardından oynamakta nazlanan gelini, huzurevi çalışanları ikna etti. Kına gecesinde bir davetlinin söylediği türkü ise hem gelini hem de damadı hüzünlendirdi. Gecenin sonunda, büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden 71 yaşındaki damat Esat Silo, geline bir konser sırasında aşık olduğunu; ancak Asiye Çelik’in başta biraz nazlandığını anlattı. Gelin Asiye Çelik ise Esat Silo’nun teklifine ilk zamanlar sıcak bakmadığını; ancak sonra huzurevi personeli aracılığıyla ikna edildiğini söyledi.
70’lik çiftin düğünleri ise bu akşam 19.00’da protokol üyelerinin katılımıyla huzurevinde yapılacak.

ERZİNCAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 15:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?