18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan: 'Bebek dostu il'

Sağlık Bakanlığı Ana çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğünün anne sütünün özendirilmesi ve emzirme konusunda doğru alışkanlıkların kazandırılması için hastaneleri teşvik etmek amacıyla 1991 yılında başlattığı 'Bebek Dostu İl Projesi' çalışmaları Erzincan'da devam ediyor.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli elemanlarca Bebek Dostu İl Olma Projesi kapsamında il merkezinde Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki bayanlara yönelik kurslarla ile İl Müftülüğü’ne bağlı kız Kur’an kurslarına devam eden 760 bayana dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF ortak bildirisi olan anne sütü ve emzirmenin önemi, annelerin nasıl emzirecekleri ve bebeklerinden ayrı kaldıkları zamanlarda süt üretimini nasıl sürdürecekleri konusunda bilgi verildi. Eğitimler kapsamında 500 adet broşür ve el ilanı da dağıtıldı.

Halk Eğitim Merkezindeki Biçki -Dikiş kursuna katılan kursiyerlere yönelik verilen seminerde konuşan İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğünde görevli ebe Neslihan Özcan, hamilelik süresince büyük bir özlem duyarak bebeğini dünyaya getiren annenin bebeğine verebileceği en güzel armağanın anne sütü olduğunu belirtti. Özcan;" Anne sütü ile beslenme her bebeğin en doğal hakkıdır.Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin annenin kendi sütüdür. Her annenin sütü, bebek ile anne arasında özel sevgi bağı kurulmasını sağlar. Emzirme annenin sağlığını korur, meme ve rahim kanseri olma riskini azaltır. Daima hazır ve masrafsız. Özel harcama gerektirmez. Doğum sonrası ilk yıllar sağlıklı bir yaşamın temellerinin atıldığı son derece önemli bir dönemdir. Bu kritik dönemde bebeğin yaşamını sürdürmesi ve sağlıklı gelişmesi için uygun beslenme ye ihtiyacı vardır. Anne sütü bebeğin ihtiyaç duyduğu besin ve maddesini uygun miktar ve kalitede içermesi ve enfeksiyonlara karşı koruyucu tek doğal besindir.Anne ve anne adayları anne sütü ve emzirme ile ilgili bilgi almak ve her türlü sorunda onlara en yakın sağlık kuruluşuna veya ana çocuk sağlığı aile planlaması merkezlerine başvurabilirler."dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 15:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?