9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincan: Deprem konutlarının tapuları hazır

Erzincan’da 1992 yılında meydana gelen depremde ev ve işyerleri yıkılan vatandaşlar için devlet tarafından yaptırılan binaların tapuları hazırlandı.

12 yıl önce meydana gelen depremde ev ve işyerleri yıkılan vatandaşlar için Erzincan’ın çeşitli semtlerinde ev ve işyeri yapıldı. Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü tarafından 3 yıldan bu yana yürütülen tapulandırma çalışmalarının sonuçlanması, hak sahibi vatandaşları sevindirdi. 12 yıl aradan sonra tapularına kavuşacakları için duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

1992 depreminin ardından Mimar Sinan, Ergenekon ve Yunus Emre mahallelerinde 4 bine yakın konut ve şehir merkezinde 4 iş merkezinin inşa edildiğini belirten Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Selami Mutlu, "Bazı vatandaşlarımız, sahibi olduğu ev ve işyerlerini tapusu olmadığı için senet karşılığı başkalarına sattı. İleride herhangi bir problem çıkmaması için biz de Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi yaptık. İsteyen hak sahipleri müracaatta bulunup ev ve işyerlerinin tapularını alabilir" dedi.

ERZİNCAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 20:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?