8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Erzincan: Gönül: 'Şüra toplantısında başbakan diyoloğa girmedi'

Eşi Sevim Gönül’le birlikte, 3 günlük tatil için dün akşam karayoluyla Erzincan’a gelen ve eşinin akrabalarının bulunduğu Bahçeyazı Köyü’nde istirahat eden Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bu sabah kaldığı evin bahçesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bakan Gönül, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın, Irak’a giden Türk kamyon şoförlerinin can güvenliğinin, güvenlikli bölgeye kadar Mehmetçik tarafından sağlanması yönündeki teklifiyle ilgili olarak, "Türkiye, Türk kamyon şoförlerinin güvenliğinin sağlanması için bugün mümkün olan her şeyi yapmıştır ve daha fazla ne yapılabileceğini de araştırmaktadır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Dışişleri Bakanlığı, gerekli çalışmaları ve temasları yapıyor. Çalışmalar sonuçlanmadan bir şey söylemek mümkün olmaz; ama mümkün olan her şey yapılmaktadır ve yapılacaktır" dedi.


Gönül, Yüksek Askeri Şura toplantısında 12 subay ve astsubayın ordudan ihraç edilmesiyle ilgili konuda, kendisinin ve Başbakan Erdoğan’ın görüşünün alınmadığı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün sitemkar ifadelerde bulunduğu yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bakan Gönül, "Yüksek Askeri Şura’da sayın Başbakanla, sayın Genelkurmay Başkanı arasında basında yer alan ifadelerle ilgili hiçbir konuşma olmamıştır. Karşılıklı görüşme olmamıştır. Tamamen hayal mahsulüdür. Benim ağzımdan söylenenler de çarpıtılarak yansıtılmıştır. Yüksek Askeri Şura müzakereleri gizli olduğu için, esasen bu konuda bilgi vermeyeceğim açıktır. Kaldı ki, bana sorulan sorular esas itibariyle ihraçlarla ilgilidir. Kaç kişinin ihraç edildiği ve ihraç edilip edilmediği sorulmuştur. Bunun üzerine ilgili sayın yazara, konunun gizli olduğunu ve kendilerine bir şey söyleyemeyeceğimi bahsettim. Kaldı ki, daha sonra kendisinin ilave ettiği hususlarda yazıp yazamayacağını sorduğunda da, benim hiç kimsenin bir şeyi yazıp yazamayacağına müdahale etmeyeceğimi açıkça söyledim. Bunu çarpıtarak yazmasını üzüntüyle karşılıyorum" diye konuştu.


Milli Savunma Bakanı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin generallere yazdığı mektupla ilgili soruya da gülerek, "Böyle bir mektup bana gelmedi" şeklinde karşılık verdi.
Bakan Gönül, resmi olmayan Erzincan gezisinde çeşitli ziyaretlerle bulunduktan sonra Pazar günü Ankara’ya dönecek.

iha-erzincan
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 15:30:24
Güncelleme :17 Ağustos 2004 Salı 16:06:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?