8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Erzincan: Havacılık Festivali'nde Yazıcıoğlu anıldı

Erzincan’da, kentte 9 yıl boyunca valilik yapan merhum Recep Yazıcıoğlu anısına havacılık festivali düzenlendi.

Erzincan Yaylabaşı Munzur Havacılık Doğa ve Ata Sporları Derneği tarafından Ekşisu yolu üzeri Çakırman Köyü mevkiinde düzenlenen festival, açılış seramonisiyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Vekili Kemal Kahraman, merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun doğa sporlarıyla Erzincan’ı bütün dünyaya tanıttığını söyledi. Festivalin uçuş koordinatörü Semih Sayır’ın konuşmasının ardından görevli pilot yardımıyla ilk uçuşu 3. Ordu Muhabere Alay Komutanı Albay Osman Çivicioğlu yaptı.

Festivalde daha sonra diğer sporcular da Çakırman mevkii Keşiş Dağları eteğinden kendilerini Erzincan semalarına bıraktı. Festivalin ilk gününde bazı paraşütçüler havalandıktan sonra bazıları da daha havalanmadan rüzgarın azizliğine uğradılar. Zaman zaman tehlikeli anlar yaşayan sporcular, paraşütlerini kontrol altına almayı başardı.

Havacılık festivaline KKTC’den katılan ve uçuş sırasında taşıdığı Kıbrıs bayrağıyla festivale renk katan Umut Akçıl isimli sporcu, basın mensuplarının 24 Nisan’da Kıbrıs’ta yapılacak olan referandumla ilgili sorusuna, Kıbrıs’ta sağlam temeller üzerine kurulmuş kalıcı bir barıştan yana olduğu cevabını verdi.

Güneşli bir havada yapılan festivalde çocuklar ve gençler, üzerlerinde merhum Vali Yazıcıoğlu’nun fotoğrafı bulunan tişörtleri giydi.

ERZİNCAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 23:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?