9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincan AKP İl Başkanı Ayaştı: 'ağaç iddiaları asılsız'

Sanayi Keresteciler Sitesi’nde, sahibi olduğu kereste deposunda avukatı Mustafa Bayraktar’la birlikte basın toplantısı düzenleyen AKP Erzincan İl Başkan Yardımcısı Ercan Ayaştı, bazı basın yayın organlarında ihalenin usulüne uygun olarak yapılmadığı ve ağaçların gerçek değerinin çok altında fiyata satıldığı yönündeki iddiaları yalanlayarak, "İhalede usulsüzlük söz konusu değil" dedi.


TCDD Sivas 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihalenin daha önce de birkaç sefer ilan edildiğini ve kimsenin bu işe talip olmadığını belirten Ercan Ayaştı, "Bizim girdiğimiz son ihale de, öncekilerde olduğu gibi kurumun internet sayfasında ilan edildi. Ayrıca Erzincan, Erzurum, Kars, Sivas, Kayseri, Tokat ve Amasya illerinin ticaret odalarıyla, bu illerde kerestecilik yapan kimselere tebligat yapılmış, yerel gazetelere usulüne uygun ilanlarla ihale duyurulmuştu. Ancak daha önce yapılan ihalede satışa çıkarılan toplam bin 798 ağaç, güzergah boyunca çok dağınık olduğu ve ağaçların fazla ticari değeri bulunmadığı için kimse talip olmamış. Biz kerestecilikle uğraştığımız için kimsenin talip olmadığı ihaleye girerek, ağaçları 18 milyar liraya aldık. Yani iddia edildiği gibi ihaleyi almamızda AKP yöneticisi olmamızın, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın hemşehrimiz olmasıyla hiçbir alakası yoktur" diye konuştu.

Ercan Ayaştı, ağaçlardan elde edilecek kerestenin değerinin 500 milyar lirayı bulduğunun öne sürüldüğünü de hatırlatarak, "Bunu söyleyenler bana 25 milyar versinler, ağaçların hepsini onlara vereyim" dedi.

Ercan Ayaştı’nın avukatı Mustafa Bayraktar ise, müvekkili aleyhinde çıkan haberle ilgili Ankara Sulh Ceza Mahkemesi’ne haberin tekzip edilmesi için dava açtıklarını ve ilgili yayın kuruluşları hakkında Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayette bulunduklarını açıkladı.

Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 20:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?