9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincan Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı

Erzincan'ın yeni belediye meclisi, 28 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk kez bugün toplandı.
Belediye Meclisi Salonu'nda Belediye Başkanı Mehmet Buyruk başkanlığında yapılan ilk meclis toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Buyruk, "Bizler, halkımızın teveccühüyle bu makamlara geldik. Hepinizi kutluyor ve görevinizin sonuna kadar başarılı çalışmalar yapmanızı diliyorum" dedi.
Gelişmiş ülkelerde, hizmetlerin yüzde 65'inin yerel yönetimler, geri kalanın da hükümetler tarafından yapıldığını vurgulayan Belediye Başkanı Buyruk, Türkiye'de ise bunun tam tersi bir durumun söz konusu olduğunu söyledi. Hazırlanan Yerel Yönetimler Yasası'yla bu çarpıklığın ortadan kaldırılacağına dikkati çeken Buyruk, "Erzincan Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeleri olarak, önümüzdeki dönemlerde çok daha büyük sorumluluklar altına gireceğiz. Şahsi işlerimizden çok, Erzincan'ın problemlerini çözmek için çaba göstereceğiz. Halkımızın bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız" diye konuştu.
Göreve geldiklerinden kısa bir süre sonra Belediye-İş Sendikası'yla, işçilerin maaşlarında yüzde 18 artışı öngören toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını belirten Buyruk, belediyenin kasasında bugün itibariyle 100 milyar nakit para bulunduğunu, buna karşılık belediyenin, başta SSK olmak üzere çeşitli kuruluşlara toplam 16 trilyon lira borcu bulunduğunu söyledi.
Buyruk, "Amacımız, kendi yağıyla kavrulan bir belediye oluşturmak. Buna rağmen sıkıntıları aşamadığımız durumlarda halkımıza en kaliteli hizmeti verebilmek için yetkilerimizi kullanıp, kaynak bulma yoluna gideceğiz" dedi.
Başkan Buyruk'un konuşmasının ardından sırasıyla; meclis katipliği, meclis başkan vekilliği, belediye encümen üyeliği ile Bütçe ve İmar Komisyonları'nın seçimi yapıldı. AK Parti'li iki bayan üyenin yer aldığı Belediye Meclisi toplantısında, son olarak meclis üyelerinin huzur hakkı ve Belediye Başkanı'nın maaşı belirlendi.
Meclis üyelerinin huzur hakları 20 milyon liradan 25 milyon liraya çıkarılırken, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk'un maaşı 2 milyar 800 milyon liradan 4 milyar liraya çıkarıldı. Kendi maaşının görüşülmesi sırasında salon dışına çıkan Buyruk, 4 milyar lira olarak belirlenen maaşının 3 milyar 500 milyon olarak düzeltilmesini istedi. Bunun üzerine yapılan yeni oylamada, Başkan Buyruk'un maaşı, 3.5 milyar lira olarak belirlendi.
ERZİNCAN - İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 00:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?