3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Erzincan Belediyesi çalışıyor

Erzincan Belediyesi, İnşaat Ekibi şehrin 4 ayrı noktasında çalışma yürütüyor.

Bunun yanında Vali, Recep Yazıcıoğlu Caddesindeki çalışmalar ile kent genelinde 5 noktada yol ve kaldırım çalışmalarına devam eden belediye, 2012 yılında bir çok problemli noktada problemleri gidermeyi hedefliyor.

SGK Kavşağı kuzey batı kaldırımları ve Halit Paşa Caddesi Eski 13 Şubat Devlet Hastanesi güney kaldırımlarının andezit kaplama çalışmalarını tamamlamak üzere olan ekipler, ayrıca 3. Ordu yolunda Kurutilek Kavşağı, Topçu Tugayı arası kaldırım, bordür ve andezit çalışması yürütüyor. Bu iki büyük çalışma dışında Murat İş Merkezi’nin güneyinde kaldırım ve alan düzenlemesi yapan belediye ekipleri, Hastane Bulvarı üzerinde de bahçe duvarı inşa çalışmaları yürütüyor. 3. Ordu yolunda gerçekleşen çalışmaları yerinde inceleyen Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kentin ana arterlerinde yol ve kaldırım problemlerini tamamen ortadan kaldırmayı planladıklarını söyledi.

Başkan Çakır; “Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı inşaat ekibi bu yaz boyunca yoğun bir tempo ile yaklaşık 20 ana başlıkta iş yürütmeyi planlıyor. Özellikle andezit kaplama çalışmaları neticesinde ortaya çıkan kaldırımlarda her on yılda bir kaldırım yenileme çalışması yapmak yerine vatandaşlarımızın 100 yıl boyunca kullanacakları mekanlar inşa etmeyi hedefliyoruz. 3 Ordu güzergahı 3 ayda bir kez çocuklarının yemin töreni için ilimize gelen binlerce kişinin kullandığı bir güzergah. Ayrıca 3. Ordu Komutanlığı Karargahının güzergahı. Bu yüzden bu alandaki çalışmaları önemsiyoruz. Buradan sonra Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesi’ndeki çalışmaları ziyaret eden Çakır bu caddenin şehrin en prestijli caddesi olacağını söyledi. Çakır yaptığı açıklamada sözlerini şöyle sürdürdü:

Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesinde de akşam saatlerinde trafiğe kapalı geniş kaldırımlı bir yol planlıyoruz. Bu alan, yer tanıtım alanları, bazalt yol kaplaması, estetik aydınlatma elemanları ile prestijli bir yol olacak. Yolu ramazan ayı başlamadan bitirmeyi hedefliyoruz.

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2012 Perşembe 18:22:31
Güncelleme :30 Haziran 2012 Cumartesi 18:10:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?