30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Erzincan Belediyesi Ramazan'a hazır

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, dostluğun, birlikteliğin ve paylaşmanın en yoğun yaşandığı ay olan Ramazanın Erzincan da çok daha keyifli ve manevi bir havada yaşanması için gerekli hazırlıkların tamamlandığını belirtti.


Erzincan Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Ramazan Geceleri Programı düzenlenecek. Cumhuriyet Meydanı Belediye Kültür evi arkasında kurulan Ramazan Çadırlarında Ramazan akşamlarında Meddah- Hacivat Karagöz- Türk sanat Müziği- Halk Müziği- Tasavvuf Müziği- İlahiler ve Şiirlerin yer alacağı programlar düzenlenecek. Ayrıca Ramazan süresince Erzincan Belediyesi tarafından Belediye yemekhanesinde iftar yemeği verilecek ve ihtiyaçlı ailelere gıda paketleri dağıtılacak.


Erzincan Belediyesi her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazanda da çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Cumhuriyet Meydanında bulunan Belediye Kültürevi arkasında kurulan çadırlarda Meddah- Hacivat Karagöz- Türk sanat Müziği- Halk Müziği- Tasavvuf Müziği- İlahiler ve Şiirlerin yer alacağı programlar düzenlenecek. Ayrıca aynı alanda kitap fuarı da oluşturulacak.


Ramazan ayının yüzlerce yıldır evimize, şehrimize, ülkemize bereketler getirdiğine işaret eden Başkan Çakır, "Ramazan ayı, coşku, heyecan ve bereketin yanında, paylaşma duygularımızı en üst seviyeye çıkarıyor. Bu ayda yardımlaşmalar artıyor, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini sergiliyoruz. Bir ay boyunca dirlik, düzen ve huzuru hissediyoruz. Bu geleneksel coşkunun sürekliliğini korumak için yerel yönetimler olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kültürümüzü dış dünyada tanıtmak için de Ramazan'da gerçekleştirilen hizmetlerin önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz." dedi.


On bir ayın sultanı Ramazan ayının dolu dolu yaşanması gerektiğine inandığını söyleyen Başkan Çakır, "Etkinliklerimizin Ramazan ayının manevi atmosferine zenginlik katacağını düşünüyoruz. Sosyal sorumluluk bilinciyle yaptığımız çalışmaların bir diğer boyutu da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermektir. Bu doğrultuda da gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Sosyal Hizmet Müdürlüğümüze gelen müracaatları baz alarak binlerce vatandaşımıza gıda ve erzak paketleri ulaştırıyoruz. Bu yıl yine binlerce vatandaşımıza yardım yapacağız." diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 14:03:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?