3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Erzincan çehre yeniliyor

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesindeki çalışmalar ile kent genelinde 5 noktada yol ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyerek 2012 yılında Erzincan’ın çehresinin hızla değişerek modern bir görünüme kavuşturulacağını söyledi.

Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesi’ne giden Belediye Başkanı Çakır buradaki çalışmaların ilk etabının tamamlandığını ikinci etabın ise bitmek üzere olduğunu belirtti. Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde bulunan esnafı da ziyaret eden Çakır, çalışmalar hakkında esnafın görüşlerini de aldı. Erzincan’ın her geçen gün hızla geliştiğini ve doğunun parlayan yıldızı olmaya devam ettiğini ifade etti

Çakır; “Vali Recep Yazıcıoğlu Caddesinde akşam saatlerinde trafiğe kapalı geniş kaldırımlı bir yol inşa ettik. Bu alan, yer tanıtım alanları, bazalt yol kaplaması, estetik aydınlatma elemanları ile Erzincan’ın en prestijli yolu olacak.” dedi. Başkan Çakır, diğer yapılan çalışmalar hakkında da bilgi vererek şunları söyledi:

“Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı inşaat ekibi bu yaz boyunca yoğun bir tempo ile yaklaşık 20 ana başlıkta iş yürütüyor. Özellikle andezit kaplama çalışmaları neticesinde ortaya çıkan kaldırımlarda her on yılda bir kaldırım yenileme çalışması yapmak yerine vatandaşlarımızın 100 yıl boyunca kullanacakları mekanlar inşa etmeyi hedefliyoruz. 3 Ordu güzergahı 3 ayda bir kez çocuklarının yemin töreni için ilimize gelen binlerce kişinin kullandığı bir güzergah. Ayrıca 3. Ordu Komutanlığı Karargahının güzergahı. Bu yüzden bu alandaki çalışmaları önemsiyoruz. Bu arada Erzincanlılara rahat ve huzurlu bir ramazan ayı yaşatabilmek için tüm hazırlıklarımız tamamlanma aşamasında. Şimdiden ramazan ayının hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.”

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2012 Perşembe 17:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?