2
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nden, oto hırsızlarına karşı uyarı!

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Candemir Özdemir, vatandaşları oto hırsızlarına ve çalıntı otomobillerin alım-satımına karşı uyardı.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Asayiş Şube Müdürü Candemir Özdemir, Erzincan’da "Oto hırsızlığı olaylarının önlenmesi ve şüphelilerin tespiti" yönündeki çalışmalar kapsamında, bir oto galericiye satıldığı belirlenen Volkswagen marka otomobilin İstanbul ilinden çalıntı olduğunun anlaşıldığını ifade ederek, yapılan incelemede gerçek plakası 34 BE 3567 olan otomobilin motor ve şasi numarasının değiştirildiğini, ruhsat ve plaka bilgilerinin de Ankara’daki 06 TF 998 plakalı aynı model başka bir otomobile ait olduğunu söyledi.

Otomobilin 7 Eylül’de İstanbul’da kendisini otopark görevlisi gibi gösteren şahıslar tarafından çalındığını anlatan Candemir Özdemir, vatandaşları oto hırsızlıklarına karşı ve otomobil alırken dikkatli olmaları konusunda ikaz etti. Kimlikleri tespit edilen oto hırsızlarının arandığını belirten Asayiş Şube Müdürü Candemir Özdemir; vatandaşlara şu tavsiyelerle bulundu:
- Kısa bir süre için aracınızdan ayrılsanız bile, kontağı kapatıp, kapılarını kilitleyin.
- Kontak anahtarını ve trafik tescil belgesini oto içerisinde bırakmayın.
- Otonuzun anahtarlarını ve tescil belgelerini tanımadığınız kişilerin ulaşabilecekleri yerde kısa süreliğine de olsa bırakmayın. Bir anlık ihmaliniz neticesinde otonuzun kontak anahtarının kopyası yapılıp, tescil belgenizin sahtesi tanzim edilebilir.
- Otonuza, direksiyon ile gaz pedalını birbirine bağlayan anahtarlı baston kilitler ve alarm sistemi taktırın.
- Çanta, cüzdan, kredi kartı, cep telefonu gibi değerli eşyalarınızı ya da değerli olmasa da değerli olduğu izlenimi veren paket ve poşetleri oto içerisine bırakmayın.
- Eğer değerli eşyanız varsa ve yanınıza alamayacaksanız arka koltuk yerine bagaja kilitleyin.
- Arabanızdan uzun süreli ayrılmanız halinde oto teybini ya da başlığını yanınıza alın.
- Devamlı suretle otonuzun kapı ve bagaj kilidini kapalı tutun.
- Otonuzu gözden uzak ara sokaklardan ziyade, park yasağının olmadığı, ışıklandırmalı caddelere veya otoparklara parkedin.
- Oto alırken, aracın ruhsat bilgileri ile motor ve şasi numalarını kontrol etmeden almayın. Şüpheli bir durum farkettiğinizde hemen polise bildirin.
- Motorlu taşıt satın alırken ruhsat sahibi ile mutlaka yüzyüze görüşün, ruhsat ve kimlik bilgilerinin doğruluğunu kontrol edin.
- Oto alım satımında noter satışı ve devir işlemlerini hemen yaptırın.
- Aracınızı mutlaka kasko yaptırın.

İHSAN SENİR-ERZİNCAN (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 14:23:48
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 12:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?