9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincan Emniyeti'nden esnafa 'hırsız' uyarısı

Meydana gelen hırsızlık olaylarında işyeri sahiplerinin de ihmali bulunduğunu ifade eden Asayiş Şube Müdürü Candemir Özdemir, hırsızlık için girilen işyerinin birçoğunun korunaklı olmadığını, basit bir müdahaleyle kapı ve pencerelerinin açılabildiğini ve kepenklerinin bulunmadığını söyledi.
Vatandaşların ev ve işyerini hırsızlardan koruması için birtakım tedbirler alması gerektiğini kaydeden Asayiş Şube Müdürü Candemir Özdemir, hırsızlara karşı alınacak önlemleri şu şekilde sıraladı.
- İşyerinizin fiziki güvenliğini gözden geçirin. Günlük hayatınızda dikkatinizi çekmeyen tuvalet penceresi, havalandırma, çatı aralığı, arızalı kapı, arızalı pencere, bozuk kepenk, açık bırakılan kilit, hırsızın işini kolaylaştıracağından bu gibi eksiklerin giderilmesini sağlayın.
- Tercih ettiğiniz takdirde alarm ve teknik koruma cihazlarının standardı onaylanmış, tescilli ve işyerinizin özelliğini uygun olanını alınız.
- "Mal canın yongasıdır" söyleminden hareket ederek, işyeri güvenliğiniz için kepenk taktırmayı tercih edin. Kepenklerin de işyerinin içerisini gösterir türde olmamasına özen gösterin.
- Vitrin camlarının darbelere dayanıklı ve standartlara uygun olmasına dikkat edin.
- İşyerinizden küçük alışverişler yapmak suretiyle güvenlik zafiyetlerini tespit ekmek için girebilecek şahıslar olabileceğini düşünerek, eşkalleri aklınızda tutun, şüpheli durumlarda "155 Polis İmdat" telefonunu arayın.
- İşyerinizi yeterince ışıklandırın. Aydınlığın hırsız için caydırıcı bir faktör olacağını unutmayın.
- İşyerinde teşhis edilen küçük ve değerli malları kolayca ulaşılabilecek ve dalgınlığınızdan faydalanılarak alınabilecek yerlere bırakmayın.
- İşyerinizden "kaldırımcılık"suretiyle meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı genellikle işyerlerinde tek durmayın.
- İmkanlarınız ölçüsünde kamerayla takip sistemini işyerinde uygulayın ve işler halde bulunmasına dikkat edin.
- Ekonomik durumunuz el veriyorsa işyerinizi sigortalatın.
İHSAN SENİR - ERZİNCAN (İHA)
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2004 Perşembe 15:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?