18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan ev sahipliği yaptı

Tarım ve Köyişleri Doğu Anadolu Bölge toplantısı, Erzincan Tarım İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapıldı. 

Erzincan’ın yanı sıra Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Van, Gümüşhane, Bayburt, Muş ve Tunceli tarım il ve ilçe müdürlükleri ile Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Erzurum Toprak-Su Araştırma Enstitüsü, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri ve bölgedeki üretici birliklerinin yetkililerinin katıldığı toplantı, Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde yapıldı. 

Toplantı, Erzincan Tarım İl Müdürü Ali Lek’in açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında, tarımsal üretimle ilgili her türlü bilgi ve teknolojinin çiftçilere iletilmesi olarak tanımlanan tarımsal yayımın temel amacının araştırmacı-yayımcı ve çiftçi arasındaki iletişimin doğrudan ve dolaylı olarak ve aynı zamanda sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak olduğunu kaydeden Tarım İl Müdürü Ali Lek şunları söyledi; “Bakanlığımız 1 Ocak 2004 tarihinden itibaren Köy Merkezli Tarımsal Üretime Destek Projesini, 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren ise Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi’ni uygulamaya koyarak tarımsal yayım adına önemli bir çığır açmıştır. Bu sebeple bu projede görevlendirilmiş bulunan sözleşmeli personellerimize de önemli görevler düşmektedir.” 

Toplantıda daha sonra divan kurulu oluşturuldu. Divan başkanlığına Erzincan Tarım İl Müdür Yardımcısı Osman Çakır’ın getirildiği toplantıda daha sonra koordinatör enstitü görevini üstlenen Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün sunumlarına geçildi. 

Enstitü görevlisi Dr. Bülent Durgut’un yaptığı sunumda Doğu Anadolu’daki tarımsal topraklarda yaşanan sorunlar katılımcılara aktarıldı. Dr. Durgut sunumunda bölge topraklarının birçok sorunla karşı karşı olduğunu belirterek, “Nedense topraklarımızı korumayı başaramıyoruz. Hayat kaynağımız olan toprak giderek yok oluyor. Ancak insanlarımız etraflarına baktıklarında toprağı çok olarak görüyor olmalılar ki, onu koruma ihtiyacı hissetmiyorlar. Ancak bir gün bu toprakları arar duruma geleceğimizden hiç kuşkunuz olmasın. Bu yüzden daha vakit varken, daha geç olmadan topraklarımızı koruma altına alalım” diye konuştu. 

Toplantı daha sonra katılımcı illerin temsilcilerinin sektörde yaşanan teknik sorunları dile getirerek bu sorunların çözüm yollarıyla ilgili görüşlerini ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 16:04:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?