9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi açıldı

Kültür Merkezi’nin açılışına Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk, AK Parti Erzincan milletvekilleri Tevhit Karakaya, Talip Kaban, CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, eski bakanlardan Mustafa Kul, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Eker, Hacı Bektaş Veli Vakfı Genel Başkanı Ali Doğan, Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ, siyasi parti il başkanları, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulduğu, ancak İstiklal Marşı’nın okunmadığı törenle açılışı yapılan Hacı Bektaşi Veli Kültür Merkezi toplam bin 328 metrekare kapalı alana sahip. 390 milyar liraya malolan Kültür Merkezi’nde çok amaçlı salon, misafirhane, yemekhane, morg tesisleri, cemevi ve kurban kesim alanı bulunuyor.


Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun katkılarıyla inşa edilen kültür merkezinin açılışında konuşan Hacı Bektaşi Veli Vakfı Erzincan Şube Başkanı Binali Ardıç , kültür merkezinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Binali Ardıç’ın ardından konuşan Vakıf Genel Başkanı Ali Doğan, devletin, milli sınırlar içerisinde yaşayan tüm insanların inanç ve kültürlerine eşit mesafede durması gerektiğini ifade ederek, "Artık her inanç grubu inançlarını kendi imkanlarıyla sürdürmelidir. Eğer bütçeden pay verilecekse, diğer inanç gruplarına da hakkaniyet ölçüsünde pay verilmelidir" dedi.


Törende daha sonra kürsüye gelen Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk ise, "Tarifsiz heyecanlar içerisindeyim, ağlamak istiyorum" ifadeleriyle başladığı konuşmasında şunları söyledi;
"Burada söylenen sözler gerçekleşmiş olsaydı, ülkemin insanlarının karnı aç olmazdı. Ülkemin insanın başı dik olur, yücelir, yükselir göğe ererdi. Ama birbirimizi bilmedik tanımadık. Kardeşi kardeşe düşman ettik. Yazıklar olsun kaybettiğimiz yıllara yazıklar olsun döktüğümüz kanlara. Dilerim bugün burada söylenen sözler yüreğimizin derinliklerine işlesin ve birbirimizi derin sevgiler ile sevelim."


Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk da, "Bizim ortak kültürümüzde, hoşgörü, uyum, yardımlaşma, muhabbet ve aşk vardır. Hepimiz yaratılanı hoş gördük, yaratandan ötürü. Böyle bir günde bir araya gelmemize vesile olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmasını kürsü yerine alanda yapmayı tercih eden Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Eker, Sivas olaylarına değindi. Eker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştirerek, "Sayın Başbakanımız Almanya’ya geldiğinde uğradığı ilk yer, bugün müze haline dönüştürülen ve 5 vatandaşımızın yakıldığı ev olmuştur. 3 bin kilometre ileride Solingen’e gelip çelenk bırakan devlet yöneticileri, neden 400 kilometre yakındaki Sivas’a 2 Temmuz’da gelip karanfil bırakmazlar. Çok şey mi istiyoruz" dedi.


Konuşmasının ardından protokoldeki Vali ve belediye başkanıyla tokalaşan Eker’in, AK Parti Milletvekilleri Tevhit Karakaya ve Talip Kaban’la tokalaşmaması ise dikkat çekti. Törende son konuşmayı yapan Türk Halk Müziği Sanatçısı Arif Sağ ise, "Biz bu ülkede birlikte yaşamak, sorunlarımızı birlikte çözmek istiyoruz. Aramıza ne kadar nifak sokulursa sokulsun, bu olumsuzlukları birlikte aşmak istiyoruz. Biz bu ülkede Alevisiyle, Sünnisiyle bir bütünüz. Yarımızı yok sayamayız. Biz ikimiz bir tümce oluştururuz. Bizi kimse ikiye bölemez" şeklinde konuştu.
Törendeki konuşmaların ardından açılış kurdelesi, okunan duaların ardından protokol üyeleri ve dernek yöneticileri tarafından kesildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2004 Pazar 11:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet eroğlu IP: 88.242.159.xxx Tarih : 21.06.2008 11:40:45

sayın başkan değerli üyeler çalışmalarınızdan dolayı sizi kutluyor başarılar dilerim erzincan emlak didim aydın