4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan iki işadamına ağlıyor

Sivas-Ankara karayolunda geçirdikleri trafik kazasında vefat eden Türkiye’nin tanınmış harita mühendislerinden ve işadamı Akın Ekinci (57) ile iş arkadaşı Vehbi Kaymaz (63) Erzincan’da toprağa verildi.

Sivas’ın Yıldızeli İlçesi yakınlarında dün gece meydana gelen üzücü kazada ölen Harita Mühendisi Akın Ekinci ile iş arkadaşı ve Erzincan Orman İşletme eski Müdürü Vehbi Kaymaz, bugün Terzibaba Camii’nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Terzibaba Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze namazına, AK Parti Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya ve Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ile Ekinci ve Kamaz’ın yakınları, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle yaklaşık 2 bin kişi katıldı. İmamın namazı müteakip dua okumasının ardından 2 işadamının cenazeleri omuzlarda taşınarak cenaze arabalarına konuldu. Merhum işadamlarının cenazeleri daha sonra Terzibaba Mezarlığı’na götürülerek dualarla defnedildi.

Merhum harita mühendisi Akın Ekinci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla tanınıyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 17:16:21
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 17:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?