8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Erzincan:Mahkumlar, günlük yevmiyelerini topraktan kazanıyor...

Günlük yevmiye usulüyle çalıştıkları tarla ve bahçelerde hem para kazanan, hem de zaman geçiren mahkumlar, hallerinden memnun görünüyorlar. Yetiştirdikleri sebze, meyve ve tahıl ürünlerinin günlük bakımını yapan, ilaçlayan ve su veren mahkumlar, bu yıl 90 dönümlük arazideN 40 ton buğday elde ederken, 50 dönümlük araziden de 250 ton şeker pancarı elde etmeyi bekliyorlar.


Arazinin 1 dönümlük kısmında kavun, salatalık, domates ve biber yetiştiren çiftçi mahkumlar, 3 dönümlük arazide ise elma yetiştiriyorlar. Yarı açık cezaevinde kalan Yaylabaşı eski Belediye Başkanı Soner Genel de, cezaevinde tarımla uğraşan mahkumların başında geliyor. Soner Genel, cezaevindeki günlerinin büyük bir bölümünü kendi elleriyle yetiştirdiği domateslerin yanında geçiriyor.


Cezaevindeki tarımsal faaliyetlerle ilgili bilgi veren Erzincan Yarı Açık Cezaevi İkinci Müdürü Ahmet Çalışkan, hükümlülerin sigortalı olduklarını ve günlük 3.5 milyon lira karşılığında çalıştıklarını belirterek, "Elde edilen gelir ile hem hükümlüler kazanıyor, hem de cezaevinin bazı eksikleri gideriliyor. Hükümlüler bu sayede çiftçiliklerini geliştirip burada zamanlarını geçiriyorlar. Bu yıl hükümlüler tarafından üretilen 40 ton buğdayın Toprak Mahsulleri Ofisine satışını gerçekleştirdik." dedi.

iha-erzincan
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2004 Cumartesi 13:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?