22
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Erzincan örnek gösterildi

Merkezi İstanbul'da bulunan ve aylık olarak yayınlanan İnşaat-yatırım-proje-mimarlık ve özel sektör haberleri dergisinin ocak ayı sayısında Erzincan Belediyesi’nin 3 yıllık yatırım çalışmalarına geniş yer verildi.


Belediyenin yatırım içerikli çalışmalarının Türkiye'ye örnek gösterildiği haberde Erzincan'ın belediye açısından yatırım potansiyeli değerlendirildi. Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ille bir röportajın yayınladığı haberde, belediyenin çalışmalarına büyük yer ayıran dergide, kamu binalarının taşınması, andezit taşı çalışmaları ve andezit tesisleri, yeşil alan çalışmaları Türkiye'ye örnek olan muhtar eveleri projesinden de bahsedildi. 'Doğa Sporları Merkezi Erzincan' başlığıyla yayımlanan haber Türkiye genelinde dergiye abone olan binlerce kişiye ulaştırıldı.Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, derginin bir sektör dergisi olarak saygın bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek," Ülke kalkınmasında demokrasinin sağlıklı bir şekilde devamının sağlanmasında büyük önem taşıyor;adeta 'Kılcal Damar' vazifesi gören yerel yönetimleri takdir ve teşvik ederek desteklenmesi son derece önemlidir. Günümüzde ülkemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasının mutfağıdır belediyeler."dedi.


3 YILDA BİR ÇOK ÖNEMLİ PROJEYİ HAYATA GEÇİRİDİK


Depremlerle defalarca sarsılan ve büyük bir hasar gören bir kentte görev yaptığını hatırlatan Başkan Buyruk, bu nedenle tüm belediyelerden daha fazla çalışmak durumunda olduklarına dikkat çekti. Göreve geldikten sonra halkın yaşam kalitesini yükseltmek için birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini ve geride bıraktıkları 3 yıl içinde yoğun bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Bakan Buyruk," Daha önce belirttiğim gibi çok yoğun hizmet bekleyen bir bölgede görev yapıyoruz. Bu yüzden sorumluluklarımız çok daha ağır. Fakat bu çalışmaları halkımızdan aldığımız güçle sürdürüyoruz. 'Yerel Kalkınma 2004'adı altında başlattığımız hizmetler ile Erzincan'da ulaşımdan-altyapıya, çevre yatırımlarından-kültür sanata ve sosyal projelerden olmak üzere her alanda Erzincan kabuk değiştiriyor. Kentte sürekli bir değişim ve gelişme vardır. İnşaat ve Yatırım Dergisinin Erzincan Belediyesinin yatırım içerikli çalışmalarının Türkiye'ye örnek gösterilmesi bizim için gurur vericidir. Bu bize büyük moral verdi ve yeni bir güç katmıştır. İnşaat-Yatırım dergisi sahibi ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum"diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 15:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?