23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincan Polisi suça geçit vermiyor

Erzincan Emniyet Müdürlüğü, asayiş olaylarıyla ilgili yaptığı çalışmalarla suçlulara göz açtırmıyor.

İl Emniyet Müdürü Dr. Ahmet Çimen tarafından yapılan açıklamada, Erzincan'da polisin sorumluluk bölgesinde meydana gelen, cinayet, yağma, yaralama, hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel saldırı, cinsel taciz, çocuğun cinsel yönden istismarı, fuhuş, kumar ve benzeri olaylarla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığının talimatları doğrultusunda yapılan çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü ifade edildi.

Emniyet Müdürü Ahmet Çimen yürütülen çalışmalar konusunda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Erzincan'da son zamanlarda meydana gelen Hırsızlık olayları ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde; 38 ayrı Hırsızlık olayı aydınlatılmış, bu olaylardan dolayı toplam 58 şüpheli şahıs yakalandı. Cinayet, yağma, yaralama ve benzeri olaylar hakkında yapılan çalışmalarda ise; 2 ayrı cinayet olayından dolayı 4 şüpheli , 3 ayrı yağma olayından dolayı yine 4 şüpheli yakalandı. 206 ayrı yaralama olayından dolayı ise 496 şüpheli yakalanmış ve Adli Makamlara sevk edildi. Cinsel saldırı, cinsel taciz, çocuğun cinsel yönden istismarı, fuhuş, kumar olaylarından dolayı ise 21 şüpheli yakalanmış ve Adli Makamlara sevk edilmiştir."

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gönderilen "Yakalama emirleri"nden dolayı toplam 288 aranan şahsın yakalandığını ve adli makamlara sevk edildiğini kaydeden Emniyet Müdürü Ahmet Çimen ayrıca, suç ve suçla mücadeleyle ilgili, mağdur, görgü tanığı veya şüphelenilen durumlarla karşılaşanların, 155 Polis imdat telefonunu arayarak bilgi vermelerinin, olayların önlenmesi ve aydınlatılmasında yararlı olacağını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 23:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?