3
Mayıs
2024
Cuma
ERZİNCAN

Erzincan şehidini uğurladı

İzmir'de eğitim uçuşu sırasında uçağın denize düşmesi sonucu şehit olan Teğmen Serkan Sağır, Erzincan'da toprağa verildi.

İzmir'in Foça ilçesinde 16 Ocak 2012 Pazartesi günü T-37C tipi bir askeri eğitim uçağının denize düşmesi sonucu şehit olan Teğmen Serkan Sağır, Erzincan'da düzenlenen cenaze törenin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir'deki askeri törenin ardından askeri uçakla Erzincan'a gelen şehidin cenazesi ilk olarak Yunus Emre Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Türk Bayrakları ile donatılan sokakta gözyaşları arasında karşılanan şehidin tabutuna sarılan yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Rıza ile Sebahattin Sağır çiftinin 2 çocuğundan en büyüğü olan Şehit Teğmen Serkan Sağır'ın Türk bayrağına sarılan cenazesi, Terzibaba Camii önüne getirildi. Cenazenin gelmesiyle birlikte şehit askerin yakınları gözyaşı döktü. Cenaze namazı öncesi Şehit Serkan Sağır'ın babası Rıza Sağır, ambulansla tören alanına getirildi. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Rıza Sağır sedyeye oturtulurken 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, şehidin babasını ve yakınlarını teselli etti.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Vali Selman Yenigün, 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Erzincan Milletvekilleri AK Parti'li Sebahattin Karakelle, CHP'li Muharrem Işık, askeri ve sivil erkan olmak üzere yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Erzincan Müftüsü Burhan İşliyen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Teğmen Serkan Sağır için dua edildi, tekbir getirildi.

Helallik alınmasının sonra silah arkadaşları tarafından omuza alınan şehidin cenazesi, top arabasına kondu. Kortej eşliğinde yaklaşık 500 metre top arabasında taşınan cenazeyle birlikte protokol ve vatandaşlar yürüdü. Eski Terminal Kavşağı'na kadar top arabasında taşınan şehit cenazesi, askeri cenaze aracına konularak Terzibaba Şehitliği'ne götürüldü. Şehit Teğmen Serkan Sağır'ın cenazesi burada gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi.

Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanlığı çelenk gönderdi

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2012 Çarşamba 18:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?