30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Erzincan solistini seçiyor

Erzincan'da Gençlik ve Spor il Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek Türk Halk Müziği Solist Yarışması 3 Ocak 2008 Cumartesi günü (yarın) yapılacak.
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın 2009 yılı faaliyet programı çerçevesinde, çeşitli illerde gruplar halinde yapılacak olan Gençlik Merkezleri Arası Türk Halk Müziği Solist Yarışmaları'na Erzincan adına katılacak olan solistlerin belirleneceği yarışma, saat 11.00'de İl Kültür Müdürlüğü Tiyatro Salonu'nda yapılacak. Yarışmanın teknik talimatnamesine göre yarışmalar, kız ve erkek ayrı olmak üzere 13-17 ve 18-24 yaş grubunda yapılacak. Yarışmalarda okunacak türküler, mikrofon kullanılmadan çıplak sesle okunacak. Yarışmaya başvuran solist sadece başvuru esnasında belirttiği bir türküyü okuyabilecek. Ayrıca yarışmada sadece TRT Türk Halk Müziği Repertuvarı'ndaki türküler seslendirilecek.

Erzincan'da daha önce yapılan solist yarışmalarında dereceye giren solistler grup yarışmalarında Erzincan'ı başarıyla temsil etmişti.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 16:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?