8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZİNCAN

Erzincan Tren İstasyonu'nda mahsur kalan aileye valilik sahip çıktı...

Barış (10), Cennet (4), Bahar (7) ve Deniz (2) adında 4 çocukları bulunan Ahmet-Aynur Özgül çiftine, ailenin durumunu öğrenen Erzincan Vali Vekili Faruk Işık sahip çıktı. Vali Vekili Faruk Işık, aileyle görüşüp kendilerine ellerinden gelen yardımı yapacaklarını belirtti. Vali Vekili Işık'ın talimatıyla tren garına gelen polis ekiplerinin otosuna bindirilen aile fertleri, geçici olarak konaklayacakları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Misafirhanesi'ne götürüldü.


1 yıl önce göç ettikleri İzmir'de inşaatlarda çalıştığını belirten Ahmet Özgül, 3 gün önce Erzincan'a geldiklerini, çalışacak iş ve kiralık ev bulamayınca ortada kaldıklarını söyledi.
Çaresizlikten yeniden büyükşehirlere dönmek istediğini ifade eden Özgül, maddi imkanlarının buna el vermediğini söyledi.

3 günden beri dışarıda yatıp kalktıklarını ve perişan olduklarını belirten anne Aynur Özgül ise, biri hasta 4 çocuğuna bakmak zorunda olduğu için herhangi bir işte çalışamadığını dile getirdi. Ailenin en büyük çocuğu Barış ise tek isteğinin ev olduğunu söyledi.

iha-erzincan
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2004 Salı 17:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?