18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan turşusuna doyum olmuyor

Erzincan'da yetiştirilen sebzelerden üretilen turşular Türkiye piyasasına sunulmaya başladı. 

Merkezi Erzincan olan Poli Şirketler Grubu tarafından "Ermina" adıyla tüketicinin beğenisine sunulan turşu çeşitlerinin tanıtımı, bir alış veriş merkezinde düzenlenen programla yapıldı. Kurulan stantta vatandaşlara ikram edilen turşuların, tamamen Erzincan ikliminde ve Erzincan çiftçisi tarafından yetiştirilen ürünlerden imal edildiğini anlatan  Suabi Okumuş, Yaylabaşı beldesindeki fabrikanın 50 çiftçiye gelir kapısı oluşturduğunu söyledi.
 
İlin en önemli geçim kaynaklarından biri olan ancak pazar sıkıntısı sebebiyle istenilen seviyeye ulaşamayan tarım sektöründe canlılığı artırmak için sözleşmeli tarımın temelini attıklarını belirten Suabi Okumuş, "500 dönümlük arazide yapılan ekimlerden elde edilen ürünler sözleşme ile garanti altına alınmış ve yine gıda mühendislerinin kontrolünde fabrikamızda işlenerek ekonomiye kazandırılmıştır." dedi. 

2 bin ton kapasiteli olarak kurulan ancak şu anda bin ton kapasiteyle çalışan turşu fabrikasında 30 kişinin istihdam edildiğini ancak bu sayının ilerde artacağını kaydeden Suabi Okumuş, turşuların kısa sürede Türk tüketicisinin beğenisini kazanacağını umut ettiklerini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 18:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?