18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan Üniversitesi büyüyor

Erzincan Üniversitesi (E.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap basın toplantısı düzenleyerek üniversite senatosunun Nisan ayı içerisinde aldığı kararlarla, yeni kurulacak yüksek okullar hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Büyükkasap, "İlçelerde açılan okulların fonksiyonel olması için bütün tedbirlerimiz ve projelerimiz hazır. MYO'larımızın bölümleri bulunduğu bölge ile ilgili olacak ve açıldıkları ilçelerde çok büyük gelişim ve değişimlere sebep olacaktır" dedi.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Türkiye'de az sayıda olan 4 yıllık Havacılık Yüksek Okulu bölümünün Erzincan'da açılacağını belirterek, "Nisan başlarındaki senato toplantılarımızda ilçe ve merkezimizde yüksek okul ve meslek yüksek okul açılması kararlaştırıldı. Bunların başında Sivil Havacılık Yüksek Okulu açılması kararı geliyor. 4 yıllık bir yüksek okul Türkiye'de çok az sayıda bulunan ancak bulunduğu yerin vitrini konumunda. Malumunuz Türkiye'de hava alanlarında yer hizmeti veren Çelebi Havacılık ile iş birliği yapacağız. Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın da katılımıyla Çelebi Şirketler Gurubu ile bir toplantımız oldu. Eğer yüksek okul açılırsa yerini, inşaatını donanımını ve eğitim işini üstlenebileceklerini söylediler. Burada altyapılar oluştu. Üniversite Senatomuz bu kararı aldı ve YÖK'e sundu. Havacılık çok özel bir alan, bu konuda çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Kemaliye ilçesinin turizmde bölgede önemli bir yere sahip olduğunu bunun içinde Kemaliye İlçesine Hacı Ali Akın'ın da katkılarıyla Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu açılacağını ifade eden Rektör Büyükkasap, şunları belirtti;

"Kemaliye ilçemiz bölgeye turizm konusunda bölgeye çok büyük girdiler sağlayacak bir ilçemiz. Orada halen bir Meslek Yüksek Okulu (MYO) var. Kemaliye ve turizmin ayrılamaz özelliği dikkate alınarak oraya 4 yıllık bir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu açılması kararı alındı. Karar şuanda YÖK'ten bakanlar kuruluna geçmek üzere. Bu okulun fiziki yapısını ve donanımını da değerli hayır sever işadamı Hacı Ali Akın üstlendi. Bölgenin kalkınması için eğitim ve turizm çok önemliydi biz de bu yüksek okul ile hem eğitimi hem de turizmi bölgeye kazandırma aşamasındayız. Ayrıca merkezde turizm ve otelcilik MYO açılması kararı alındı. Bunun için de gerekli alt yapı çalışmalarımız var. Sümerbank'ın özelleşmesinden dolayı lojman ve sosyal tesisleri üniversitemize devredilmiş durumda. Erzincan Üniversitesi büyük bir üniversite, dışarıdan gelen misafirlerini ağırlayabilme üniversite ile halkın birleşebileceği sosyal tesislere ciddi şekilde ihtiyaç var bundan da öte; açılması senatoca karar alınan Turizm MYO'nun uygulama alanı olarak ta düşünüyoruz."

Bir çok ilçeye MYO açıldığını ve ne yaptıklarının farkında olduğunun altını çizen Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Üzümlü, İliç, Çayırlı ve Kelkit ilçelerine MYO açılacağını açılacak okulların fonksiyonel olması için tüm tedbirleri aldıklarını ifade ederek, "Üzümlü, İliç, Çayırlı ve Kelkit'te meslek yüksek okulları açıldı. Burada altını çizerek belirtiliyorum. Bir anda ilçelerde MYO açılması popülist bir yaklaşım gibi algılanabilir. Ama bizim hedefimiz asla bir popülist bir yaklaşım değil. Çünkü bu MYO'lara bölgelerde fonksiyonel olması için bütün tedbirlerimiz ve projelerimiz hazır. MYO'larımız bulunduğu bölge ile ilgili olacak ve fonksiyonel olarak açıldıkları ilçelerde çok büyük gelişim ve değişimlere sebep olacak. Onun için biz MYO'ları açarken buralara hangi bölümler açılabilir, bölgenin gelişimine ve değişimine katkı sağlar araştırmasından yola çıkarak araştırmaları yapıldı ve öyle açıldı. Hele okulumuz açılsın da sonra içini bilahare doldururuz mantığı asla yoktur. Ne yaptığımızın farkındayız, niye yaptığımızın farkındayız, popülist yaklaşım olarak değerlendirilebilir ama asla öyle değil." dedi.

İKİ FAKÜLTE AÇILACAK

Erzincan Üniversitesi bünyesinde iki yeni fakülte açılması için karar aldıklarını da hatırlatan Prof.Dr. Erdoğan Büyükkasap, "Önceki senatolarımızda alınan kararlarda kurulması istenen Mühendislik Fakültesi ile İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi YÖK'ten onay aldı. Karar Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi. Bakanlar kurulu imzası sonrası bu iki fakültemiz faaliyete geçecek. Bu yeni birimleri açarken mevcut durumumuzdaki öğrenci potansiyelimizi de gözden geçiriyoruz. Türk Yüksek Öğretim Kapısında bekleyen çok sayıra gencimiz var. Bu kadar gencimiz varken buralarda öğrencilerimize hizmet verecek elemanlarımız var. Mevcut programlarımızın sayılarını artırarak bu sene programlarımıza 800 ile 1000 arasında ilave yaptık. Eğitim Fakültesi'nde ilk yabancı dil bölümü olan Fransızca Öğretmenliği bölümünü açtık, 30 öğrenci alacağız, ilk kez bilgisayar teknolojileri bölümü açtık YÖK tarafından kabul edildi. MYO'da bazı programlarımızda ikinci öğretim yoktu bu sene tüm programlarımıza ikinci öğretimi de dahil ettik" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 13:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CETIN GÜNEY IP: 84.138.111.xxx Tarih : 11.05.2008 02:58:59

Sayi hocam Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap. Almis uldugunuz Karari Taktir ediyorum ve size TESEKKÜRLER. Umarim Bir gün OTLUK BELINEDE bir ikiyilik fakulte acarsiniz. Enbüyük hayellerimden biri.