5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Erzincan Üniversitesine öğrenci yurdu

Erzincan İl Genel Meclisi'nce Erzincan Üniversitesi için 200 yatak kapasiteli yüksek öğrenci yurdu yaptırılacağı bildirildi. 

Yeni kurulan Erzincan Üniversitesi için 200 yatak kapasiteli Yüksek Öğrenci Yurdu'nun yapımının planlandığını vurgulayan İl Genel Meclisi Başkanı Rıdvan Aydemir,"Bu projemiz içinde yaklaşık 4 milyon YTL kaynak ayırmayı düşünmekteyiz. Şu anda yurdun yapılacağı arsanın tahsisi için görüşmelerimiz devam etmektedir. Arsa tarafımıza tahsis edildikten sonra meclis kararıyla söz konusu yurdun projesine ve akabinde de yapımına başlanılacak. Diğer yandan AB projeleri kapsamında oluşturulacak Tarımsal Damla Sulama Projelerinin kabulü sonrasında yüzde 15'inin yükleciliğini ilke olarak kabul etmiş bulunmaktayız. Başlangıç olarak 2 milyon euroluk bir projeyi AB'ye sunmuş bulunmaktayız. Bu projemizin onaylanmasının ardından 500 bin euroyu İl Özel İdaresi kaynaklarıyla karşılayacağız. İl Genel Meclisi olarak 30 milyon ytl'lik projenin yüzde 15 (7,5 milyon YTL) ini ve yükleyiciliğini üstlendik. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor"diye konuştu. 

Erzincan İl Genel Meclis Başkanı Rıdvan Aydemir, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, İl Genel Meclisi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsisli olan arsanın üstünden tahsisini kaldırılarak Erzincan Belediyesi'ne ait Kent İş Merkezinin daha önce takas yoluyla alındığını belirterek," Buranın ihale yoluyla satışı gerçekleştirilecektir. Yine bununla birlikte mülkiyeti hazineye ait olan ve Köy Hizmetlerine tahsisli bulunan Toprak Su Lojmanları diye tanınan arsanın da satış karşılığını genel olarak sağlık hizmetlerinde ve Araştırma Hastanesi'nin yapımında kullanılmak üzere bu arsanın da tapusunu almış bulunmaktayız. Nisan ayında Meclis kararına istinaden bu satışları gerçekleştireceğiz. Buralardan elde edeceğimiz kaynak ile de Köy Hizmetleri makine parkının revizyonu ve yeni makine alımında kullanılacak. Bu rakamın ise yaklaşık 4 milyon YTL tutarında olacağını tahmin ediyoruz"dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 13:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?