23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincan yolları genişliyor

Erzincan Belediyesi’nce 2006 yılında başlatılan yol genişletme çalışmalarına devam ediliyor.

Bu yılki ilk genişletme çalışması Merkez Çarşısı Adliye Sarayı altındaki yolda yapılıyor. Bu alanda refüjlü, aydınlatmalar, yeşillendirilmiş bir yol inşa edilecek.

Çalışmaları yerinde izleyen Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Erzincan Belediyesi’nin 2 yıldır sürdürdüğü yol genişletme çalışmalarında şu ana kadar Nermin Tombul Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi ve Şehit Yüzbaşı Fatih Devravut Caddesi’nde yapılan çalışmaların yanında 5 adette küçük sokak çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirtti. Buyruk, bu çalışmaların şehirde ticari alan sıkıntısı ve trafik problemi ortadan kalkıncaya kadar devam edeceğini ifade etti. Belediye olarak 2004 yılından bugüne kadar içme suyu şebekesinin yenilenmesi, kaldırımların andezit taşıyla kaplanması, Çarşı Mahallesinin ıslahı, İçtaş ve ABC bloklarında yapılan çevresel dönüşüm, hava alanı ve yeni çevre yolu gibi yeni yol inşaatları, inşa edilen yeni parklar ve yol genişletme çalışmaları gibi önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Başkan Buyruk," Erzincan modern bir kent olması yolunda gayret gösteriyoruz."dedi.

Bu yılki ilk genişletme çalışmasını Merkez Çarşısı Adliye Sarayı altındaki yolda başlattıklarını kaydeden Başkan Buyruk," Bu yol trafik açısından sıkışık, dar ve bozuk bir yoldu. Çalışmalar tamamlandığında refüjlü, aydınlatılmış, çiçeklendirilmiş estetik bir yol olacak. Çalışmalarımız esnasında hemşehrilerimiz bizlere çok büyük kolaylıklar sağladılar. Bundan dolayı kendilerine minnettarız. Maksadımız daha güzel bir Erzincan ortaya çıkarmaktır. Sorun çıkarmayı değil yardımcı olmayı, sorun çözmeyi tercih eden, güzellikleri takdir eden bir halkımız var. Yol ve caddesi bozuk olan bölgelerde kavşak düzenleme çalışmaları bu yıl içerisinde tamamlanacak.Bu alandaki çalışmalarla ulaşım daha rahat hale gelmiş olacak."diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 13:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?