30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Erzincan yolları genişliyor

Erzincan Belediyesi, şehrin değişik bölgelerindeki yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor.


Belediye İmar Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, son olarak İnönü Mahallesi’nde İzzet Paşa Caddesi’nin Timurtaş ve Osman Pelen caddeleri ile kesişen bölümünde yapılan genişletme çalışması, bu alanda trafiği rahatlattı. Caddenin devamında genişletme çalışmalarının süreceğini belirten İmar Müdürlüğü yetkilileri, ayrıca bu bölgedeki Askerlik Şubesi’nin kuzeyinden geçen Timurtaş Caddesi’nin de dar bölümlerinin genişletileceği ifade ettiler.
ANDEZİTE DÖŞEMEYE DEVAM


Öte yandan, yaya kaldırımlarının andezit taşıyla döşenme işlerinin de aynı şekilde bu yıl da devam ettiği kaydedildi. Erzincan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinden Halit Paşa Caddesi ve Boyacılar Camii civarında yapılan çalışmalarla bu alanın çehresinin değişecek. Belediye ekipleri, bu yıl içerisinde ana caddelerdeki kaldırımların tamamını andezitle döşemeyi hedefliyor.


Yaklaşık 100 yıl kullanım ömrü olduğu ifade edilen andezit taşını kendi imkanlarıyla çıkaran ve tesislerinde işleyen Erzincan Belediyesi önümüzdeki yıllarda Erzincan’daki bütün kaldırımları bu taşla döşemeyi planlıyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 14:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?