30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Erzincan’a 5 yeni park

ERZİNCAN’A 5 YENİ PARK

Erzincan Belediyesi, Yunus Emre Mahallesinde, Barbaros Mahallesinde ve Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin güneyine doğru uzanan çevre yolunda kör makas denilen mevkide Üstünevler Parkı adı altında toplan 3 adet yeşil alan çalışmasını tamamladı. Bu üç yeni yeşil alana ilaveten Ergenekon Mahallesinde halen bir yeşil alan çalışması devam ediyor. Ayrıca bu günlerde Bahçelievlerde de bir çalışmaya daha başlanacak.

Yunus Emre Parkı bin 970 metrekare, Barbaros Parkı bin 850 metrekare olarak inşa edildi. Kör Makas mevkiindeki çalışma ise yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alanda sürdürüldü. Bu üç bölgede oturma yerleri, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmaları yürütüldü. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan’ın yeşil alan yönünden zengin olan yapısının, bu çalışmalar ve planlanan irili ufaklı 20 kadar çalışma ile daha zenginleşeceğini ifade etti. Çakır, Türkiye standartları üzerinde olan kişi başına yeşil alan miktarının, AB standartlarına ve hatta üzerine çıkarılması için ciddi çalışmalar yapıldığını ekledi.

Geçtiğimiz aylarda refüjlere bin adet akasyanın Erzincan Belediyesi ve İl Özel İdaresi işbirliği ile dikildiğini hatırlatan Çakır, Çevre Orman Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde 3 bin civarında çeşitli cinslerde fidan getirttirdiklerini ve bunlar için de dikim çalışmalarını başlattıklarını belirtti. Yeni gelen ağaçlar ile alakalı olarak, muhtarlıklar, okul müdürlükleri, dini tesis alanları gibi ihtiyaç bulunan bölgeleri tespit ettiklerini de ekleyen Çakır, şehri yeşilliği ile ünlü bir kimliğe kavuşturacaklarını söyledi.

Açıklama da ayrıca Erzincan Belediyesi’nin, yeşil alanlar içerisine yerleştirdiği kent mobilyaları ile spor aletlerini artıracağı da belirtildi. Birçok kent mobilyası en düşük maliyetle belediyenin kendi atölyelerinde imal ediliyor. Bu güne kadar atölyelerde pergoleler, oturma gurupları, çiçeklikler, metal aksamlı ürünler gibi birçok imalat gerçekleştirildi.

ERZİNCAN’A 5 YENİ PARK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 17:09:00
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 19:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?