18
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan'a 'Bakan' çıkarması

Ulaştırma Bakanı ve Erzincan Milletvekili Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İl Kadın Kolları Kongresi'ne katılmak üzere Erzincan'a geldi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'le birlikte AK Parti Erzincan Kadın Kolları Başkanlığı'nın 13 Şubat Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 2. Olağan Kongresi'ne eşi Semiha Yıldırım'la birlikte katılan Bakan Yıldırım, hemşerileri tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Kongreye bakanların yanı sıra AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Divan başkanlığına Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meral Kirişçi'nin seçildiği kongre, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Kongrede sırasıyla AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yaşar Mail, Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Keleş ve Kadın Kolları Genel Başkanı Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin birer konuşma yaptı. 

Kongrede daha sonra konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, partisinin 6 yıl boyunca ülkenin geleceğini ilgilendiren çok önemli çalışmalar yaptığını belirterek, bu süreçte muhalefetin tutumunu eleştirdi. "Yalnız kriz üreten bir muhalefetle karşı karşıyayız" diyen Bakan Çelik şöyle konuştu:
"İktidar hedefi yok zaten. Kriz, kiriz, kriz, neler yaşadığımızı, neler çektiğimizi biliyorsunuz. Eğer Türkiye'de bir seçim varsa Baykal yine laiklik, cumhuriyetçilik ve benzer konularda kriz oluşturur. Eğer partisinin kongresi varsa, garanti sıkıntısı vardır. Onu aşmak için yeni krizler oluşturur ve sürekli bazı konulara vurgu yapmaya başlar. Şimdi de diyor ki; 'Laiklik acaba devam edecek mi? Etmeyecek mi?, Laik Cumhuriyet devam edecek mi? Etmeyecek mi? Laikliğin miadı doldu mu dolmadı mı?' Kim diyor bunları? Baykal diyor. Erzincan'dan da Sayın Baykal'a bir çift söz göndermek, bu kadar gerilimi oluşturan bir lidere, görevimizdir diyorum. Ne laikliğin, ne laik cumhuriyetin, ne de değerlerimizin miadı filan dolmadı. Miadı dolan birisi varsa Sayın Baykal'dır. Yok öyle artık kolay değil bu işler. Ben varsam laiklik var, ben yoksam laiklik yok. Sen yoksan laiklik yok, cumhuriyet yok öyle mi ? Böyle bir bakış açısını artık Türkiye'de kimse yemiyor. Kimse yutmuyor artık bunları. Bunlar demode oldu. Artık bu millet cumhuriyetiyle, cumhuriyetin kazanımlarıyla sorunu olan bir millet değil. Sorun çıkaran siyasi partilerle bu milletin sorunu var. Onları da nasıl sandığa gömdüğünü, nasıl muamele yaptığını herkes çok iyi biliyor." 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da konuşmasında AK Parti'ye açılan kapatma davasına değindi. Bakan Yıldırım, AK Parti'yi milletin kurduğunu ifade ederek, "Bu partiyi bu millet kurdu. Bu parti kapanırsa da bu milletin desteği yok olunca kapanır. Başka bir güç bu partiyi kapatamaz. Kapatsa da anlamı olmaz. Onun için herkes müsterih olsun. Gücünü milletten almayan milli iradeden almayan hiç kimsenin geleceği yoktur. Ülkeye hizmet edenler tarih boyunca hayırla yad edilmiştir, ama ülkenin önüne taş koyanlar, ülkenin gelişmesini, kalkınmasını engellemeye çalışanlar, layık oldukları tarihin derinliklerine gömülmüşlerdir. Bunu tecrübelerimizle yaşıyoruz" dedi.
 
Kongrede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin'e Erzincan'a özgü bakır işlemeli birer tepsi hediye edildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 17:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?