4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan'a büyük yatırımlar geliyor

Erzincan Bayındırlık ve İskan Müdürü Orhan Dal, 2004 yılında 5 trilyon mali bedelli 30 projenin gerçekleştirildiğini belirterek, 2005 yılında daha büyük yatırımlar yapılacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Orhan Dal, 2004 yılı yatırım programında sağlık, eğitim, afet ve köy tesisleri sektöründe 30 adet projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

İlde kamu kurum ve kuruluşlara ait 25 hizmet binasının bakım ve onarım işlerinin bitirilerek ilgili kuruluşlara teslim edildiğini ifade eden Dal, "İlimiz adliye, defterdarlık, öğretmenevi hizmet binalarının takviye ve güçlendirme inşaatı yüzde 98 bitmiş olup, ince inşaat işleri devam etmektedir. Bu projeler için bugüne kadar 884 milyar lira harcanmıştır. Tercan Hükümet Konağı onarım işi sözleşme gereği feshedilmiş olup, 2005 yılında ödenek durumuna göre yapılacaktır. Kemah’ın Dikyamaç Köyü’nde 42 afet konutunun inşaatı bitirilmiştir. Bu iş için 1 trilyon 50 milyar lira harcanmıştır. Köyün alt yapısı ise 2005 yılı yatırım programı içerisinde ödenek durumuna göre yapılacak. Kemah Devlet Hastanesi’nin bakım ve onarım inşaatı tamamlanarak ilgili idareye teslim edilmiştir. Çayırlı Hükümet Konağı inşaatı ödenek olmadığından 2004 yılında herhangi bir çalışma yapılmamıştır" dedi.

Erzincan Bayındırlık İl Müdürlüğü olarak Evini Yapana Yardım (EYY) yöntemiyle yapılması planlanan 204 konuttan 58’inin ödenekler dahilinde bitirildiğini belirten Dal, "68 konut inşaatı devam ederken 85 konutun inşaatına ise 2005 yılında ödenek durumuna göre başlanılacaktır. Bu proje için bugüne kadar 750 milyar lira harcama yapılmıştır. Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nce müdürlüğümüze acil yardım ödeneği fonundan 100 milyar lira gönderilmiş olup, köy yollarının menfez, içme suyu, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmaları ve su borularıyla akaryakıt alımı için gönderilen 100 milyar ödeneğin harcaması için ihale işlemleri devam etmektedir. Yaylabaşı Belediyesi sınırları içinde bulunan Ergan Dağı kayak tesisleri için zemin etüdü ve çığla ilgili çalışmaların yapılması için Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne durum bildirilmiştir. Erzincan depreminden sonra yapılan işyerlerinin muhammen bedelleri tespit edilerek, Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderildi. Satış talimatı beklenilmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2005 Cuma 15:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?