5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Erzincan'a ikinci tıp merkezi

Erzincan Jandarma Alay Komutanlığı hizmet binası olarak kullanılıp kurumun 2003 yılında başka bir yere taşınmasıyla 3 yıldır atıl durumda bulunan ve yıkılması gündeme gelen 3 katlı bina Kızılay Erzincan Şubesince 2.Tıp Merkezi olarak hizmete açılıyor. 

Erzincan Kızılay Tıp Merkezi Müdürü Metin Kılıç, yaptığı açıklamada, halen faaliyette bulunan ve ameliyathanenin dışında bütün birimlerin bulunduğu Tıp Merkezi’nde ayda ortalama 10 bin hastanın tedavi gördüğünü belirtti. 

Kılıç" 16 uzman hekim, 6 pratisyen hekim olmak üzere toplam 20 hekimle Genel cerrahi, Dahiliye, Nöroloji, Cildiye, K.B.B, İntaniye, Diş, göz, Ortapedi, Beyincerrahi, çocuk polikliniği ve fizik tedavi ünitesi ile hizmet verilen tıp merkezindeki Radyoloji tahlil laboratuarında modern tıbbi araç ve gereçlerle biyokimya, hormon tetkikleri,Hepatit ve Hemoloji gibi 20 çeşit tahlil yapılmaktadır. Tıp Merkezimizde Bağ-Kur'lular, SSK'lılar, özel bankalar ile isteyen vatandaşa sağlık hizmeti verilmektedir. Ayrıca Kızılay Erzincan Şubesine kayıtlı olup da hiçbir sosyal güvencesi olmayan 2000 fakir insanımızın tedavisi de merkezimizde ücretsiz olarak yapılıyor"dedi. 

Atıl durumdaki Jandarma Alay Komutanlığı eski hizmet binasının yaklaşık 400 bin YTL'lik bir harcamayla depreme karşı takviye ve güçlendirmesi ve bakım onarımının yapılarak hizmete hazır hale getirildiğini vurgulayan Kılıç," Bin 200 metrekarelik kullanım alanına sahip 3 katlı bina Kızılay Erzincan Şubesi’nce İl Özel İdaresi’nden 25 yıllığına kiralandı. Tüm çalışmaların tamamlandığı binanın Tıp Merkezi olarak ruhsatı alındı. 2.Tıp merkezimizde ihtiyacımız olan ameliyathane ve Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi bulunacak. Buranın faaliyete geçmesiyle ilimizde yoğunluk yaşanan branşlarda ameliyat sırası bekleyen hastalar sıra beklemeden daha iyi şartlarda ameliyat olabileceklerdir. Mevcut Tıp Merkezimiz dışında açılacak olan bu bölümde 10 branşta uzman hekim, hemşire ve sağlık personeli istihdam edileceğinden Erzincan'a katma değeri de yüksek olacaktır. Ameliyathanenin açılmasıyla tıbbi cihaz ve sarf malzemesi büyük miktarda olacağından ilimiz ekonomisine de önemli katkı sağlayacaktır. '.Tıp merkezimiz önümüzdeki günlerde Erzincan halkının hizmetine girecektir"diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 13:36:31
Güncelleme :20 Mart 2007 Salı 09:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?