30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Erzincan'da 19 Mayıs çoşkusu

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Erzincan'da da büyük bir coşkuyla kutlandı.


Erzincan'daki bayram törenleri, bu sabah 09.30'da Belediye Sarayı önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Valilik, 3'üncü Ordu Komutanlığı Belediye Başkanlığı ile diğer kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin anıta çelenk sunduğu törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Belediye binası önündeki çelenk sunma töreni, Vali Abdulkadir Demir’in şeref defterini yazmasıyla sona erdi.


13 Şubat Şehir Stadı'nda devam eden Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin ikinci bölümü, saat 10.00'da Vali Abdulkadir Demir, 3'üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın törenlere katılan vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Vali Abdulkadir Demir’in gençlik meşalesini yaktığı törende okunan İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi. Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Özer Hayli, Atatürk'ün, Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini belirterek, Türk gençliğinin bu sorumluluğun bilincinde olduğunu söyledi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende daha sonra bir öğrenci Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Başka bir öğrencinin okuduğu "Gençlerin Ata'ya Cevabı" ise bütün öğrenciler tarafından tekrarlandı. Törenlerde daha sonra 3'üncü Ordu Komutanlığı Bando Takımı'nın çaldığı Gençlik Marşı öğrenciler tarafından seslendirildi. 13 Şubat Stadı’ndaki bayram programı, tören geçişi ve ardından gösteri gruplarının gösterileri ve final tablosuyla sona erdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 14:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?