4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZİNCAN

Erzincan'da 25 tüberküloz hastası var

Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Bülent Dabanlıoğlu, Türkiye genelinde 100 binde 30 kişinin tüberküloz hastalığına yakalandığını hatırlatarak, Erzincan' da bu rakamın 25 civarlarında olduğunu söyledi.

Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Bülent Dabanlıoğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Amerika ve Avrupa genelinde tüberküloza yakalanan hasta sayısının 100 binde 10 kişi olduğunu belirterek,Türkiye'nin bu sayıyı yakalamak için çalıştığını vurguladı. Dabanlıoğlu,Erzincan'da tüberküloza yakalanan hasta sayısında düşüş yaşandığını, 40 civarında olan rakamın bugün itibariyle 25 civarında olduğunu ifade etti. Verem Savaş Derneği Başkanı Dr. Bülent Dabanlıoğlu, bu hastaların ücretsiz olarak verilen ilaçlarla tedavi olduğunu açıkladı. Dr. Bülent Dabanlıoğlu; "Tüberküloz hastalığı uzun tedavi süresi olan bir hastalıktır. Hastalığın tedavisi en az 3 ay olup, 1 yıla kadar uzayabiliyor. Bazı hastalar tedavinin uzun sürmesinden dolayı ilaçları kullanmıyorlar. Biz doğrudan tedavi yöntemi ile hastaları kontrol ediyoruz." dedi.

2006 yılından beri ilaçlı olarak tedavi gören hasta sayısını 48 olarak açıklayan Dr. Dabanlıoğlu, Erzincan Verem Savaş Dispanseri'nin 1 doktor, 2 hemşire ve 3 sağlık memuru ile hizmet verdiğini kaydetti. 1 röntgen teknisyeni ve laboranta ihtiyaç olduğu bildiren Dabanlıoğlu, eksikliklerin giderilmesi ile Erzincan halkına daha iyi hizmet vereceklerinin de altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 12:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?