5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Erzincan'da 30 Ağustos coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü Erzincan'da coşkuyla kutlandı.


Erzincan'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sabah 09.00'da Belediye Binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Valilik, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediyesi, diğer kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin anıta çelenk sunmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende daha sonra 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk tarafından tören şeref defteri yazıldı.

Defteri imzalayan Orgeneral Berk yaptığı konuşmada, "Büyük Türk ulusunun bağrından çıkan ve onunla bütünleşen, gücünü, kendisine duyulan sarsılmaz güven duygusu ve kalbi sevgiden alan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, laik cumhuriyete ve devrimlerine dil uzatanların, vatanımızı bölme çabalarında olanların karşısında sonsuza kadar dimdik durmaya devam edecektir" dedi.


Zafer Bayramı kutlamaları Belediye binası önündeki çelenk sunma töreninin ardından saat 10.30'da Ordu Caddesi'nde düzenlenen törenlerle devam etti.

Buradaki törenlerde ilk olarak Vali Vekili Kubilay Ant, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Belediye Başkanı Mehmet Buyruk tören birliklerinin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Bandonun yerini alması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına Piyade Kurmay Binbaşı Can Sabitay bir konuşma yaptı. Türk ulusunun tarih boyunca sayısız zaferler kazandığını ve dünya tarihinin akışına hükmettiğini ifade eden Kurmay Binbaşı Can Sabitay, "Türk milleti var olduğu günden beri hiçbir kuvvete boyun eğmeden yaşamıştır. Bu büyük millet kendisinde varolan vatanseverlik, cesaret ve feragat gibi hasletlerini muhafaza ettiği sürece bugün olduğu gibi bundan sonra da sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşacaktır" diye konuştu.


Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapılan konuşmanın ardından askeri birlikler tarafından tören geçişi yapıldı. Geçiş sırasında törenlerin askeri araçlar üzerinde yapılan 30 Ağustos Zaferi'ni anlatan canlandırmalar kutlamalara renk kattı. Kutlamalarda savaş uçaklarının ve askeri helikopterlerin gösteri uçuşu da töreni izleyenler tarafından coşkuyla alkışlandı. Erzincan'daki törenlere ayrıca üst düzey askeri yetkililer, daire amirleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 18:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?