30
Nisan
2024
Salı
ERZİNCAN

Erzincan'da ağlatan tatbikat

ERZİNCAN'DA AĞLATAN TATBİKAT

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Çevik Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikatı izleyen emniyet müdürü ve şube müdürleri, atılan gaz bombaları nedeniyle zor anlar yaşadı.

İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Şube Müdürlüğü tarafından Terzibaba Mezarlığı altındaki futbol sahalarında eğitim tatbikatı düzenlendi. Tatbikata Çevik Şube'de görevli 55 polisin yanı sıra eylemci rolünde 100'ün üzerinde Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) öğrencisi katıldı. Polis panzerinin hazır bulunduğu tatbikata Erzincan Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, beraberindeki şube müdürleri ile birlikte katıldı. Çevik polis timinin gösterisi ile başlayan tatbikatta eylemci grup olarak görev olan PMYO

öğrencileri, sloganlar atarak polise karşı koydular. Taş ve sopaların yanı sıra polise molotof kokteyli atan eylemcilere çevik polislerin müdahalesi kısa sürdü. Eylemcilerin üzerlerine atılan gaz bombası rüzgarın etkisiyle tatbikatı izleyen emniyet müdürü ve şube müdürlerinin üzerine gidince Emniyet Müdürü Oğuz ve beraberindekiler zor anlar yaşadı.

Tatbikatı görüntülemek isteyen gazetecilerin de etkilendiği tatbikatın gerçeği aratmadığını ifade eden Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, "Arkadaşlarımızın geldikleri seviyeyi görmek istedik bugün. Gördüğünüz gibi gerçeği aratmadı. Sizlerin de, bizlerin de gözleri yaşardı" dedi.

Tatbikatın son bölümünde ise alanda lastik yakan ve taş atan eylemci gruba polis panzeri ile müdahale edildi. Ardından izinsiz oturma eylemini canlandıran PMYO öğrencileri, çevik kuvvet polislerince gözaltına alınarak otobüslere bindirildi. Tatbikat PMYO öğrencilerinin çevik kuvvet polislerine alkışlı tezahüratları ile sona erdi.

ERZİNCAN'DA AĞLATAN TATBİKAT
ERZİNCAN'DA AĞLATAN TATBİKAT
ERZİNCAN'DA AĞLATAN TATBİKAT
ERZİNCAN'DA AĞLATAN TATBİKAT
ERZİNCAN'DA AĞLATAN TATBİKAT
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 18:26:01
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 17:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?