5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Erzincan'da alt yapı çalışmaları

Erzincan Belediyesi, şehirdeki altyapı çalışlarından vatandaşların rahatsız olmaması için doğalgaz çalışması yapılan bölgelerde içme suyu şebekesi ve kaldırım yenileme çalışmasını aynı anda gerçekleştiriyor.

Erzincan genelinde yürütülen altyapı çalışmalarıyla şehrin şantiyeye döndüğünü ifade eden Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk; "Şehrin çehresini değiştirecek nitelikte bir çok çalışma başlattık. Erzincan'ın her tarafını imar ediyoruz. Alt yapısından, kaldırımlarından, cadde ve sokaklarına kadar bir çok yerde çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmaların büyük bölümünü bu yaz sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. İçme suyu ve doğalgaz çalışmaları gibi önemli projeler ise 1-2 yıl daha sürecek." diye konuştu.

Erzincan Belediyesi'nin doğal gaza kavuşması için büyük çaba gösterdiğini ve bu yıl içerisinde şehrin doğal gazı kullanmaya başlayacağını kaydeden Başkan Buyruk yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi; "Avrupa Birliği (AB) Hibe fonlarından faydalanarak şehir içme suyu şebekesinin tamamını yeniliyoruz. Bu yıl içme suyu şebekesinin yaklaşık yüzde 20'si yenilenecek. Önümüzdeki yıl başlayacak ikinci projeyle de 2 yıl içerisinde şehrin tamamının içme suyu şebekesi yenilenmiş olacak. Doğalgaz ve içme suyu şebekesinden dolayı kesilen yolları asfaltlamaya da başladık. Andezit taşı tesislerimizde de tam kapasite çalışıyoruz. Günlük 250 metrekare taş kesiyoruz. Şu ana kadar 20 bin metrekare kadar kaldırımı taşla kapladık. Yıl sonu hedefimiz 50 bin metrekaredir.

Bu arada önemli bir projemiz de şehrin Erzurum istikametindeki çıkışında yürüyor. Yolun Akyazı kavşağına kadar olan bölümünde tretuvar çalışması yapıyoruz. Bu alanda tretuvarların arka kısmına da yeşillendirme çalışması yapıldıktan sonra çok güzel bir görünüm kazanacak."

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 17:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?