5
Mayıs
2024
Pazar
ERZİNCAN

Erzincan'da buruk bayramlaşma

Erzincan'da düzenlenen toplu bayramlaşma töreninde, son günlerde Türkiye genelinde yaşanan terör olayları kınandı. 

Belediye Sarayında düzenlenen toplu bayramlaşma törenine Vali Ali Güngör, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Emniyet Müdürü Dr.Ahmet Çimen, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Recep Gençoğlu, kamu kuruluşlarının, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. 

Bayramlaşma töreninde Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, bayramların birlik ve beraberliği pekiştirdiğini vurgulayarak, son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadı, şehit yakınlarının acısını yakından paylaştıklarını belirttiler. 

Törende son olarak söz alan Vali Ali Güngör ise bayramların yaşanılan sevincin, neşenin yoğun yaşandığı günler olduğunu, fakat son günlerde her bayram öncesi milletimizi üzen bir takım acıların yaşandığını vurguladı. Vali Güngör:"Tarih boyunca milletimiz bu acıların hep üstesinden gelmiştir. Bin yıla aşkın süredir bu toprakları yurt yapabilmek, için zor görevleri yerine getirmiştir.Vatanımıza karşı her türlü saldırıya karşı biz burdayız. Sivil vatandaşlarımızın ve Türk Silahlı Kuvvetli mensuplarımızın bu hain saldırılarda şehit edilmeleri bizleri çok üzdü. Onların acılarını derinden paylaşıyoruz" diye konuştu. 

Vali Ali Güngör, Erzincan Belediyesi'ndeki toplu bayramlaşmanın ardından, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karekelle, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Vali Yardımcıları Kubilay Ant ve kurum müdürleriyle birlikte bazı kurumlara bayram ziyaretinde bulundu. İlk olarak Erzincan Yarı Açık ve Kapalı Cezaevi'ne giden Vali Güngör ve beraberindekiler buradaki personel ve mahkumlarla bayramlaştıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü, 100. Yıl Atatürk Huzurevi, 75. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu ve İl Jandarma Komutanlığı'na bayram ziyaretlerinde bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2007 Cumartesi 10:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?