9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN

Erzincan'da devir-teslim töreni yapıldı

3. Ordu Komutanlığı Karargah binası önünde düzenlenen devir-teslim törenine Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk, Kars Valisi Nevzat Turhan, Tunceli Valisi Mustafa Erkal, Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Elazığ Valisi Kadir Koçdemir, Ağrı Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman ve eşi Belma Yalman, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende görevi devreden ve devralan komutanların atama emirleri ile özgeçmişleri okundu. Daha sonra 3. Ordu Komutanı Orgeneral Oktar Ataman, görevini Orgeneral Orhan Yöney’e devretti.


Törende bir konuşma yapan Orgeneral Oktar Ataman, "Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısını, anayasasının temel niteliklerini değiştirme heves ve arzusu taşıyan bölücü ve irticai ihanet odaklarının asla bu sinsi amaçlarına ulaşamayacaklarını, Atatürk devrim ve ilkelerinin yılmaz bekçileri olarak karşılarında sizleri bulacaklarını ve sizlerin azimli ve kararlı güç ve nefeslerinizi daima demokrasinin keskin kılıcı gibi enselerinde duyacaklarını biliyor ve sizlere güveniyorum. Hiç kimse kuşku duymamalıdır ki, yüce Türk ulusu sadece ordusuyla değil, devleti ve toplumu oluşturan tüm unsurlarıyla birlikte el ele vererek, Cumhuriyetin temel niteliklerini sonsuza dek koruyacak, çağdışı düşüncülerin bu ülkenin kaderine hakim olmasına asla izin vermeyecektir" dedi.


Konuşmasının son bölümünde duygulanan Orgeneral Ataman, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bütün benliğiyle bağlandığını ifade ederek, "45 yıldır adeta kendimle bütünleşmiş olan üniformalı yaşamımın sona ermesinden, beni yetiştiren ve bugünlere getiren kutsal ocaktan, tarihi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri’nden fiziken ayrılacağım için elbette hüzünlüyüm. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne olan yürekten bağlılığım ve askerlik mesleğine girerken içtiğim anda olan sadakatim hayatım boyunca devam edecektir" diye konuştu.


NATO Güneydoğu Avrupa Müşterek Komutanlığı görevinden Yüksek Askeri Şura kararıyla 3. Ordu Komutanlığı’na atanan Orgeneral Orhan Yöney ise yaptığı konuşmada, "3. Ordu mensupları, yüce Atatürk’ün açtığı çağdaş uygarlık yolunda, O’nun devrim ve ilkeleriyle, Cumhuriyet’imizin değiştirilemez temel niteliklerinin yılmaz bekçileri olarak, geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da kendilerine verilecek tüm görevleri yerine getirecek güç, azim ve kararlılığında olmaya devam edeceklerdir" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından 3. Ordu Komutanı Orgeneral Oktar Ataman, forsun gönderden indirilmesini müteakip Orgeneral Orhan Yöney’in göğsüne ordu amblemini takarak, görevini devretti. Davetliler daha sonra kokteyle katıldı.

iha-erzincan
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 16:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serhat kapçak IP: 85.104.55.xxx Tarih : 23.01.2008 20:11:42

bende oturende bulundum vatani görevimi yapıyordum ve komutanım konuşmasını yaparken saclarım diken diken kalkmıştı muhafiz buluğunde cavuş tum yazmzzdım ama şebabama revli bir turk askeriydim herkese selamlar arkadaşlarımı cok özledim komutanlarımı cok özledim nemutlu turkum diyene